Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
31°C
 

Δωρεάν θα μπορούν να αλλάζουν το όνομά τους οι Χρυσαυγές σύμφωνα με νέο σχέδιο νόμου

Με ένα νέο νομοσχέδιο που έρχεται για ψηφοφορία στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκοπεύει να διευκολύνει άτομα που έχουν πέσει θύματα της βλακείας των γονιών τους αλλά και πολιτικών εξελίξεων που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ κανείς σε αυτή τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει την δωρεάν προσφορά παραβόλου αλλαγής ονόματος, αλλά και την δημιουργία διαδικασίας-εξπρές για την αλλαγή ονόματος ατόμων που ονομάζονται Χρυσαυγή. Με μια απλή αίτηση στο ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσα σε μια εβδομάδα να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το όνομα που επιθυμούν.

Το δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου, εφόσον υπερψηφιστεί, θα δίνει την επιπλέον δυνατότητα στις Χρυσαυγές που γεννήθηκαν μετά το 2012, να μπορούν να αλλάξουν το όνομα των γονιών τους σε ένα από 200 ονόματα που θα βρίσκονται σε ειδική λίστα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου εσωτερικών, μεταξύ των ονομάτων αυτών βρίσκεται φυσικά το «Χρυσαυγή» αλλά και τα πακέτα ονόματος-επωνύμου «Αδόλφος Χίτλερ», «Ροβέρτος Μουγκάμπε», «Τζιχάντι Τζον», «Ιωσήφ Μένγκελε» και «Μιγιούκι Ισικάουα».

Πληροφορίες που μιλάνε για την μετονομασία της Χρυσαυγής Κοζάνης σε Μιραλί (την παλαιότερη ονομασία της δηλαδή) προς το παρόν ελέγχονται, ενώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει διαψεύσει ακόμα τις πληροφορίες αυτές.