Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Διευκρίνιση του ΟΑΣΑ: Οι επιβάτες δίχως εισιτήριο θα μπαίνουν κανονικά από τις άλλες πόρτες

1254585_leoforeio1-1280x853Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η απόφαση του ΟΑΣΑ να αλλάξει τον τρόπο επιβίβασης στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, επιτρέποντας αυτή να γίνεται μόνο από την μπροστινή είσοδο σε μία προσπάθεια να μειώσει την εισιτηριοδιαφυγή.

Στην σχετική καινοτομία, δεν αντιδρούν μόνο οι επιβάτες, αλλά και οι οδηγοί των λεωφορείων, ωστόσο η διοίκηση του ΟΑΣΑ έρχεται να κατευνάσει αυτές τις φωνές, προσφέροντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Έτσι, όπως εξήγησαν στο «Κουλούρι» πηγές του Οργανισμού, όσοι επιβάτες δεν διαθέτουν εισιτήριο, θα μπορούν να εισέρχονται στο λεωφορείο κανονικά, από τις υπόλοιπες πόρτες.

«Πρόκειται απλά για μια μέθοδο διαχωρισμού όσων έχουν πληρώσει, ώστε να γνωρίζουν οι επιβάτες ποιος διαθέτει χρήματα και ποιος όχι. Ακόμη, επειδή συχνά δημιουργείται συνωστισμός μπροστά από τα ακυρωτικά μηχανήματα, θα χρησιμοποιούνται μόνο αυτά στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου, ώστε οι υπόλοιποι επιβάτες να κινούνται άνετα στο υπόλοιπο», τονίζουν, ενώ αποκαλύπτουν πως οι ελεγκτές θα εισέρχονται από την μεσαία πόρτα, κάθε 29η Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που ο καιρός το επιτρέπει. Τέλος, δεν γνώριζαν να μας απαντήσουν από ποια πόρτα θα εισέρχονται όσοι απαγγέλλουν ποιήματα, σχολιάζοντας πως «οι καλλιτέχνες είναι απρόβλεπτοι».

Ήδη, η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει σταδιακά από σήμερα και το «Κουλούρι» θα την παρακολουθήσει με ενδιαφέρον.