Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Υπεύθυνοι Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού: «Φέτος ελπίζουμε να μην έρθουν μόνο άντρες»

thilasmosΤην προσεχή Κυριακή, 2 Νοεμβρίου πραγματοποιείται ο 5ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού και οι υπεύθυνοι της μεγάλης εκδήλωσης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο μαιευτήριο «ΜΗΤΕΡΑ», μιλώντας για τις φετινές προσδοκίες τους.

Αρχικά, τα ιδρυτικά μέλη του Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας έκαναν έναν πρόχειρο απολογισμό των προηγούμενων εκδηλώσεων, με τα λεγόμενά τους να προκαλούν εντύπώση. «Στους προηγούμενους τέσσερις δημόσιους θηλασμούς, διαπιστώσαμε ότι παρευρέθηκαν σε ποσοστό 88% ανύπαντροι άντρες ηλικίας 40-65 ετών. Η παρουσία των γυναικών ήταν πολύ μικρή, ενώ καταγράφηκαν μόλις τρια βρέφη. Συνολικά θήλασαν 5 γυναίκες, όμως οι δυο θήλαζαν παιδιά άνω των 12 ετών συνεπώς η παρουσία τους δεν θεωρείται έγκυρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικτύου Τάσος Πανταζής, εξηγώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω διαπιστώσεων, οι υπέυθυνοι της φετινής εκδήλωσης αποφάσισαν να θεσπίσουν αυστηρούς κανόνες εισόδου στον πέμπτο ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό. Έτσι, η είσοδος στους χώρους που θα πραγματοποιηθεί ο θηλασμός, θα επιτρέπεται μόνο σε γυναίκες, παρουσία του βρέφους τους, το οποίο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά μέχρι και 2 ετών. Αυστηρά απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και η μαγνητοσκόπηση του γεγονότος, ενώ όσοι άνδρες φέρουν γένια και φορούν καπαρντίνα θα απομακρύνονται άμεσα από το οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο πραγματοποιείται η εκδήλωση.

«Ίσως φταίμε κι εμείς που δεν είχαμε θεσπίσει συγκεκριμένους κανόνες τόσα χρόνια», τόνισε λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμόυ και Μητρότητας στο «Κουλούρι» για να συνεχίσει: «Παραδέχομαι επίσης πως το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δικτύου είναι άντρας δεν βοηθά. Παρ'όλα αυτά κρίναμε πως πρέπει να αναλάβουμε δράση όταν κατά τη διάρκεια της περσινής εκδήλωσης εκδήλωσαν ενδιαφέρον για χορηγίες επικοινωνίας μόνο ανδρικά περιοδικά και μεγάλες ιστοσελίδες τολμηρού περιεχομένου. Πλέον, ευελπιστούμε σε έναν δημόσιο θηλασμό μόνο με γυναίκες και βρέφη για να γιορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το φεστιβάλ της μητρότητας και θαύμα της φύσης».

Την απογοήτευσή τους τέλος, για τους νέους κανόνες εξέφρασαν χιλιάδες άνδρες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι τόνισαν πως ο θηλασμός είναι μια τέχνη η οποία δεν πρέπει να γνωρίζει φυλετικές διακρίσεις.