2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
7°C
 

Εκατοντάδες κλήσεις στην πυροσβεστική από πολίτες που δεν χωρούν πλέον να βγούν από την πόρτα τους

Συνολικά 364 κλήσεις για απεγκλώβιση ατόμων από τα σπίτια τους έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από το τέλος της καραντίνας από την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έξι συνεργεία αποτελούμενα από 12 άτομα επιχειρούν στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κινδύνεψαν ακόμα και ζωές αφού πολλοί συμπολίτες μας δεν καταφέρνουν να περάσουν την εξώπορτα που τελευταία χρησιμοποίησαν 3 εβδομάδες νωρίτερα.

«Οι κλήσεις αφορούσαν τη διάνοιξη των πορτών και το σπάσιμο κουφωμάτων γύρω από αυτές σε κατοικίες και υπόγεια», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΥ την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολύβιος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας πως στο έργο ανταποκρίσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέβαλε η Αστυνομία καθώς επίσης και συνεργεία των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Χαρακητριστικό παραδείγματα αποτελεί ζευγάρι από την Έδεσσα που τις τελευταίες εβδομάδες ανέβαζε φωτογραφίες σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί σε κοινωνικό δίκτυο με τα σπιτικά ψωμιά που έφτιαχναν καθημερινά. το σπιτικό προζύμι που είχαν ονομάσει «Βρούτο», τα πρωϊνά πανκέικ αλλά και τα κέικ μπανάνας.

Οι συμπαθείς από τα «Βοδενά» απέδρασαν από το μπαλκόνι υπό την καθοδήγηση των πυροσβεστών με τραμπολίνο και αυτοσχέδια αλεξίπτωτα-σεντόνια αφού κρίθηκε προτιμότερο από το γκρέμισμα των τοίχων γύρω από την πόρτα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το ζευγάρι έχει αφήσει τροφή για τον Βρούτο, που αναμένεται να φουσκώσει τόσο πολύ τις επόμενες ημέρες που κατα πάσα πιθανότητα, θα ρίξει τους τοίχους αυτός.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.