Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
17°C
 

Τον πασταφαριανισμό ασπάστηκε η Νίκη Κεραμέως

Περήφανο μέλος της Εκκλησίας του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος (σ.σ. αγγλιστί Flying Spaghetti Monster) είναι από χθες το βράδυ η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η σύντομη τελετή διενεργήθηκε στην πιτσαρία «Βεζούβιος» στον Νέο Κόσμο, όπου η υπουργός επιβεβαίωσε την πίστη της στο αόρατο Μακαρονοτέρας που δημιούργησε το Σύμπαν ένα βράδυ που είχε πιει πάρα πολύ. Όπως διευκρινίζεται, είχε προηγηθεί μια περίοδος 30 ημερών κατά την οποία η κ. Κεραμέως μπορούσε να δοκιμάσει τη θρησκεία και να αλλάξει γνώμη αν δεν της άρεσε, μια ευκολία που προσφέρει ο πασταφαριανισμός.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η γνωστή πολιτικός προσευχήθηκε για ένα ηφαίστειο από μπύρα που θα μπορούσε να ποτίσει όλη την ανθρωπότητα ενώ η βραδιά έκλεισε με το δείπνο, όπου οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν πάνω από 100 διαφορετικά είδη ζυμαρικών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η υπουργός Παιδείας απέφυγε να σχολιάσει το κατά πόσο υπάρχει σκέψη να προστεθεί η διδασκαλία του πασταφαριανισμού στα σχολεία της χώρας, ξεκινώντας από τα δημοτικά μιας και τα μικρά παιδιά αγαπούν τα σπαγγέτι.

Ωστόσο εξέφρασε την πρόθεσή της για αλλαγή της διδακτέας ύλης στο μάθημα της Ιστορίας ώστε να αποκατασταθεί η φήμη των πειρατών, οι οποίοι είναι παρεξηγημένοι για αιώνες. «Δεν είναι τυχαίο που η Σομαλία έχει το μεγαλύτερο αριθμό πειρατών και ταυτόχρονα τις χαμηλότερες εκπομπές αερίων ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως σε αντίθεση με τη γιόγκα, η πασταφαριανική πίστη δεν αντιβαίνει καθόλου στο ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα και μάλιστα αρκετοί σεβάσμιοι γέροντες της Ορθοδοξίας έχουν θεαθεί τα τελευταία χρόνια να φορούν σουρωτήρι στο κεφάλι.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.