Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Mostly cloudy
13°C
 

Διεκόπη για φαγητό και ύπνο έπειτα από 75 χρόνια η διαρκής Ιερά Σύνοδος

Την πρώτη της διακοπή για ένα μικρό σνακ και μερικές ώρες ύπνου πραγματοποίησε για πρώτη φορά έπειτα από 75 χρόνια η διαρκής Ιερά Σύνοδος, προχωρώντας και στην πρώτη της επίσημη ανακοίνωση.

«Το έμβρυο είναι πλήρης και ακέραιος άνθρωπος από τη στιγμή της σύλληψής του και ως εκ τούτου η εκούσια έκτρωση είναι φόνος», τονίζει το ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά τη συνεδρία της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η παραπάνω ανακοίνωση, σε συνδυασμό με κάποιες ακόμη εξαγγελίες της Εκκλησίας, όπως το γεγονός πως δεν τελεί την εξόδιο ακολουθία για νεκρούς που επέλεξαν την καύση και όχι την ταφή, προκάλεσαν αντιδράσεις, ωστόσο μιλώντας στο «Κουλούρι», εκπρόσωπος της αρχιεπισκοπής έσπευσε να εξηγήσει.

«Όταν λέμε διαρκής, το εννοούμε. Τα παιδιά μπήκαν στην συνεδρία αμέσως μετά το πέρας των σπουδών τους στη Θεολογική Σχολή και βγήκαν μόλις προχθές για να φάνε κάτι και να κοιμηθούν, μετά από 75 συνεχόμενα χρόνια. Είναι προφανές πως δεν γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στον κόσμο, σκεφτείτε ότι ιερέας από την επαρχία αναφώνησε πως η Αθήνα είναι υπέροχη χωρίς τη γερμανική κατοχή».

Παρά τις παραπάνω συνθήκες, τα μέλη της συνόδου δεν μοιάζουν διατεθειμένα να αλλάξουν τις αποφάσεις τους, ενώ όταν ζητήσαμε να μιλήσουμε με κάποια μέλη του κλήρου στο τηλέφωνο, μας πρότειναν καλύτερα να εκφράσουμε τις απορίες μας μέσω αλληλογραφίας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.