Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
16°C
 

Απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη βιογραφικό λογιστή που ήταν γραμμένο με πεζά

Έχουν να το θυμούνται στο λογιστικό γραφείο Φ.Δ. Δρακοπουλιώτης στην Καλλιθέα όταν το πρωί της Δευτέρας έλαβαν βιογραφικό απόφοιτου λογιστικής που δεν ήταν γραμμένο με κεφαλαία γράμματα.

Ενώ αρχικά ο γραμματέας δεν πίστευε τα μάτια του και αναγκάστηκε να τα τρίψει με τους δείκτες και των δυο χεριών του οι οποίοι ταυτόχρονα είχαν σχηματίσει γροθιά, κατάλαβε πως δεν πρόκειται για πλάκα, και εν μέσω νευρικού γέλιου εκτύπωσε το βιογραφικό ώστε να το δείξει στους υπόλοιπους συναδέλφους.

Το νευρικό γέλιο που είχε μεταδοθεί σε όλο το γραφείο μετατράπηκε γρήγορα σε προβληματισμό και μεγάλη συζήτηση για την ποιότητα των σπουδών των νέων, αλλά και για την ανευθυνότητα με την οποία πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν την εξεύρεση εργασίας.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με την κυρία Μαρκοπούλου, διευθύντρια γραφείου εξεύρεσης εργασίας, η οποία τόνισε πως «Πολλά άλλα βιογραφικά που αποστέλλονται σε λογιστικά γραφεία κόβονται για πιο απλούς λόγους όπως τη μη χρησιμοποίηση της λέξης ΕΠΕΙΓΟΝ στο θέμα του email, ή επειδή στέλνονται σε μορφή .pdf αντί για αρχείο κειμένου. Η γραφή με κεφαλαία διδάσκεται στο Λογιστική 1 στο πρώτο έτος όλων των λογιστικών σχολών της χώρας, δεν είναι δυνατόν να ξεκινάει κανείς την καριέρα του με ένα κείμενο που να δείχνει τόση προχειρότητα».

Σύμφωνα με τον διευθυντή κύριο Δρακοπουλιώτη, «Το μόνο θετικό που θα μπορούσε κάποιος να πει για το συγκεκριμένο βιογραφικό ήταν πως έγραφε πως ο υποψήφιος ήταν ελεύθερος, είχε δίπλωμα αυτοκινήτου, και ότι του αρέσει η μουσική και η κολύμβηση».

Το βιογραφικό φυσικά απορρίφθηκε αλλά αντί να βρεθεί κατευθείαν από τον εκτυπωτή στο καλάθι της ανακύκλωσης οι εργαζόμενοι του γραφείου αποφάσισαν να το κορνιζάρουν ώστε να έχουν κάποιο λόγο να γελούν μέσα στη μέρα τους.