Ενθάδαι κοίτε
Partly sunny
17°C
 

«Μα η λωρίδα είναι για να περνάς»: 53χρονος με φαλάκρα και κοτσίδα σιχαίνεται το διπλοπαρκάρισμα

diploparkarismaΤην απέχθεια του προς το διπλοπαρκάρισμα εκδήλωσε χθες δημοσίως ο 53χρονος κάτοικος Πειραιά Αλέκος Π.,  ο οποίος διατηρεί την κόμη του σε κοτσίδα παρά το γεγονός πως σταδιακά τα τελευταία 25 χρόνια έχει αποκτήσει φαλάκρα.

Ο 53χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, καθισμένος στο οδόστρωμα με πλακάτ που έγραφε «Μα η λωρίδα είναι για να περνάς» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας εναντίον του διπλοπαρκαρίσματος επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, προκαλώντας ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στη δεξιά, πρώην μεσαία, λωρίδα του δρόμου.

«Οι οδικές αρτηρίες υπάρχουν για να είναι ελεύθερες, όχι για να έχουν παρκαρισμένα. Αυτά πρέπει να είναι στο πλάι, εκεί που επιτρέπεται. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να τα κάνει ανάποδα. Πρόκεται για την υπέρτατη παραίτηση από την κοινωνία, αφήστε που δείχνει και παντελή έλλειψη αισθητικής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέκος μιλώντας στο «Κουλούρι», ενώ έπιανε το κοτσιδάκι του με λαστιχάκι στο σβέρκο.

Η περίπτωση του 53χρονου Αλέκου Π. έρχεται να διαψεύσει πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Λευκωσίας που συμπεριλαμβάνει τους ανθρώπους με καράφλα και κοτσίδα στις περισσότερο επιρρεπείς στο διπλοπαρκάρισμα κοινωνικές ομάδες, μαζί με τους υπαλλήλους σε τμήματα τυριών και αλλαντικών σε σούπερ μάρκετ καθώς και όσους κατάγονται από την Πάτρα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει αποτελέσει σημείο τριβής και στο παρελθόν, με αντίστοιχες έρευνες της πανεπιστημιακής κοινότητας να καταλήγουν σε παρόμοια συμπεράσματα, τα οποία αμφισβητήθηκαν έντονα από μέλη των διαφόρων συλλόγων Ανθρώπων με Καράφλα και Κοτσίδα (Α.ΚΑ.ΚΟ.) ανά την επικράτεια.

Το «Κουλούρι» επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Πάνο Μουζουράκη για να ζητήσει την άποψή του για το θέμα, όμως ο γνωστός τραγουδιστής μας έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο φωνάζοντας «είναι μοϊκάνα».