Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
31°C
 

Αθλητικά παπούτσια θα επιτρέπεται να φορούν πλέον οι στρίπερ με χαρτί γιατρού δημόσιου νοσοκομείου

Η ένωση αισθησιακών χορευτριών πέτυχε χθες μια μεγάλη νίκη στον μακροχρόνιο αγώνα που έχει ξεκινήσει από το 2004, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, κατοχυρώνεται το δικαίωμα χρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών σε όσες χορεύτριες έχουν ειδικό σημείωμα γιατρoύ δημόσιου νοσοκομείου που να το συμβουλεύει.

Συγκεκριμένα, όσες χορεύτριες πάσχουν από χρόνιους κάλους, αρθρίτιδα, μυϊκές βλάβες και πιασμένα νεύρα, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να επισκεφτούν κάποιον ειδικό. Από πλευράς των εργοδοτών, προβλέπεται πρόστιμο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ και εβδομαδιαίες επισκέψεις του ΠΑΜΕ για όσους δεν επιτρέπουν τα αθλητικά παπούτσια στις εργαζόμενες που το δικαιούνται,

Αν και οι γόβες είναι φτιαγμένες για να κάνουν τις γυναίκες να δείχνουν εκθαμβωτικά όμορφες και γοητευτικές, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία, παρά την εξωτερική ομορφιά τους. Την απόφαση του Αρείου Πάγου επηρέασαν έρευνες οι οποίες βρήκαν ότι 9 στις 10 γυναίκες που φορούν τακούνια έχουν διάφορα προβλήματα, όπως φουσκάλες, προβλήματα στη φτέρνα, μυρμηγκιές, κάλους και νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Ναι, νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης: «Εμείς σήμερα διεκδικήσαμε και πετύχαμε ένα αυτονόητο δικαίωμα του εργαζόμενου. Στους επόμενους μήνες θα έχουμε την δυνατότητα, μαζί με επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς κυρίως όμως μαζί με την κοινωνία και τους πολίτες να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο που θα υπερασπισθεί την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος και το δικαίωμά μας στην εργασία».