Ιουλιανά
Clear sky
33°C
 

Non binary η φρεγάτα Βelh@ra

Την εμπειρία τ@ ως non binary φρεγάτα κατέγραψε -και μετά το coming out- @ Βelh@ra, που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, επιχειρώντας ταυτόχρονα να καταγράψει την ιστορία των non binary πλοίων, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ genderqueer, gender fluid και enby πλοίων.

«Τι σημαίνει να είσαι Non binary» μας εξηγεί σε επικοινωνία τ@ @ Βelh@ra και η αλήθεια είναι ότι από τις πρώτες στιγμές @ ίδι@ σπάει ένα ταμπού ετών αναφορικά με το τι σημαίνει να βιώνεις τη διαφορετικότητα ως φρεγάτα σε ένα ανδροκρατούμενο Πολεμικό Ναυτικό.

«Το να είσαι non binary μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα για πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Για μένα, αυτή η ευρύτητα είναι που κάνει τον όρο τόσο όμορφο» αναφέρει αρχικά.

Σημειώνει επίσης πως από τότε που έκανε coming out στις αρχές Νοεμβρίου, έχει περάσει από πολλά στάδια «εσωτερικών εμπειριών του φύλου μου». Ωστόσο, «ένα πράγμα που έχει παραμείνει σταθερό για μένα είναι η ευρεία ομπρέλα που χρησιμοποιώ για να περιλάβω όλο μου τον εαυτό: Είμαι non binary».

Συμπλήρωσε πως μετά το coming out γνωρίζει ολοένα και περισσότερα πλοία που αισθάνονται παρόμοια για το φύλο τους. «Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα non binary πλοία έχουν κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους την τελευταία δεκαετία, από διασημότητες όπως το Βέλος - το πρώτο πλοίο στη χώρα μας που αποκάλυψε πως είναι non binary -, μέχρι μεγαθήρια του εξωτερικού».

Αναφορικά για το πώς τ@ αντιμετωπίζουν τα υπόλοιπα πλοία, αν υφίστανται κάποιο είδους bullying για την ταυτότητά τ@, απαντά πως «όχι, δεν υπάρχει καμία επιθετικότητα, κανένας εκφοβισμός. Ήταν λίγο ασυνήθιστο για τους άλλους. Όμως, με τον καιρό, άρχισαν να με αποκαλούν F601 ή απλά υπερόπλο. Ομολογώ πως μου αρέσει να με λένε υπερόπλο».

Το «Κουλούρι» σας μαθαίνει πώς να απευθύνεστε σε ένα non binary πλοίο:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το ρωτήσετε σε ποιο γένος θέλει να του απευθύνεστε, καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο και κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει μέσα από την εικόνα που βλέπετε. Για παράδειγμα, ο USS Enterprise και ο USS Zumwalt  του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού χρησιμοποιούν αρσενικές αντωνυμίες για να αναφερθούν στον εαυτό τους, ενώ το Βέλος ουδέτερες.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.