Έχει πάρα πολύ χιόνι
Mostly clear
2°C
 

Νέες συμπλοκές χθες το βράδυ στην πλατεία Κλαυθμώνος μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων της ταινίας Τζόκερ, για ανήλικους έψαχνε η αστυνομία

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην πρωτεύουσα αλλά και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, αφού οι βίαιες συμπλοκές μεταξύ φανατικών υποστηρικτών και πολέμιων της ταινίας Joker, συνεχίστηκαν για ακόμη μια νύχτα.

Οι υπέρμαχοι της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Χόακιν Φίνιξ, φορώντας μάσκες κλόουν και κρατώντας μπαλόνια γεμάτα αέριο γέλιου, βρέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Κλαυθμώνος, γελώντας υστερικά. Εκεί ωστόσο, τους είχαν στήσει καρτέρι οι πολέμιοι του έργου, οι οποίοι επιτέθηκαν στους πρώτους με βιτριόλι και δακρυγόνα.

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία βρέθηκε εκεί αναζητώντας ανήλικους θεατές, μαζί με κριτικούς κινηματογράφου και αρνητές του χαρακτήρα του Τζόκερ, για να διαλυθούν τελικά οι δύο πλευρές, μέχρι νεωτέρας. Η ελληνική κυβέρνηση, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το φαινόμενο και αναμένεται να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία σε κάθε πόλη της χώρας.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την υπόθεση και θα πάρει θέση όταν νιώσει έτοιμο, ωστόσο καταλαβαίνει απόλυτα ότι μια ταινία είναι απόλυτα σοβαρός λόγος για να τσακώνεται κόσμος.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.