Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
23°C
 

Σε ειδική αρένα στο χώρο του παλιού αεροδρομίου θα λύνουν πλέον τις διαφορές τους όσοι τσακώνονται στο ίντερνετ

Internet-rageΔιαρκώς εντείνεται τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των διαδικτυακών «νταήδων» σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι σπεύδουν να σχολιάσουν άρθρα και αναρτήσεις συχνά με απρεπή τρόπο, βάλλοντας είτε κατά των άλλων σχολιαστών είτε κατά του αναφερόμενου κάθε φορά προσώπου.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του διαδικτυακού αυτού bullying, της βίας αλλά και του τεράστιου όγκου σχολίων, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε χθες βράδυ την κατασκευή ενός ειδικού χώρου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, στον οποίο οι διαδικτυακές διαφορές θα λύνονται με ειρηνικό τρόπο. Στο χώρο αυτό, οι φερόμενοι ως «παντογνώστες» θα μπαίνουν στη θέση τους χωρίς να καταφεύγει κανείς σε βίαιες διαδικασίες ενώ με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθεί και ο ανεκμετάλλευτος μέχρι σήμερα χώρος του παλιού αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Νταής», μια ειδική επιτροπή θα εξετάζει ξεχωριστά κάθε περίπτωση διαδικτυακής διαμάχης και θα ορίζει τη  θεματική περιοχή στην οποία θα διαγωνιστούν οι εμπλεκόμενες πλευρές. Έτσι, με την δημοσιοποίηση κάθε δυσφημιστικού σχολίου, η αρμόδια υπηρεσία θα ενημερώνει αυτόματα τον ηλεκτρονικό «νταή» για την ακριβή ώρα της συνάντησης στην ειδική αρένα και για τις πιθανές κυρώσεις σε περίπτωση απουσίας του.

Όπως δήλωσε στο «Κουλούρι» ένας εκ των επικεφαλής του εγχειρήματος, όλες οι μονομαχίες θα είναι θεματικές. Όσοι, λόγου χάρη, μιλούν υποτιμητικά για τα κιλά του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη θα κληθούν να τον αντιμετωπίσουν σε ένα μονό παιχνίδι μπάσκετ για να αποδείξουν ότι είναι άξιοι των λεγόμενών τους. Όσοι παντογνώστες των κοινωνικών δικτύων χλευάζουν, επί παραδείγματι, το CERN και τα νέα του ερευνητικά πορίσματα, θα καλούνται να διαγωνιστούν στη Φυσική με έναν υπάλληλο security του ιδρύματος, ενώ οι επικριτές της Κατερίνας Στικούδη θα πρέπει να βρεθούν στο χώρο της αρένας με τις συντρόφους τους. Τέλος, ειδική αντιμετώπιση θα έχουν επιρρεπείς στη βία κοινωνικές ομάδες όπως οι χούλιγκανς, οι οποίοι θα λύνουν τις διαφορές με τους αντιπάλους τους σε αυστηρά πνευματικό επίπεδο, παίζοντας μαζί τους σκάκι μέχρι τελικής πτώσεως.

Μέχρι στιγμής, η ιδέα έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ τέλος, μοναδικό μελανό σημείο του σχεδίου μοιάζει η πιθανότητα ο χώρος του παλιού αεροδρομίου να μην είναι αρκετός για να φιλοξενήσει τους, ολοένα και αυξανόμενους, Έλληνες διαδικτυακούς «νταήδες».