Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Από οπλίτες του Ελληνικού Στρατού θα αποτελείται πλέον η εθνική ομάδα πινγκ πονγκ

ping_pongΑποκλειστικά από οπλίτες του Στρατού Ξηράς θα αποτελείται η εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ του 2018 στο Χάλμσταντ της Σουηδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίς σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου μετά την επίσκεψη της τέως πλέον εθνικής ομάδας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, όπου οι παίκτες της εθνικής είχαν υποστεί πανωλεθρία σε φιλικούς αγώνες με τους φαντάρους του στρατοπέδου.

Τότε οι διεθνείς είχαν ηττηθεί από τους εκπαιδευόμενους οπλίτες συνολικά σε 17 από τα 19 σετ, αν και σημειώθηκαν αρκετές ενστάσεις σχετικά με το ύψος του φιλέ και για χτυπήματα στη γωνία του τραπεζιού χωρίς ο εκάστοτε φαντάρος να ζητήσει «συγγνώμη» ως όφειλε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περισσότεροι διεθνείς αντισφαιριστές έκτοτε έχουν αποσυρθεί από το επαγγελματικό πινγκ πονγκ λόγω ντροπής. Εκτός των άλλων δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν στραφεί στο σκουός, άθλημα που προσφέρει το σημαντικό πλεονέκτημα ότι μπορεί κανείς να παίξει χωρίς αντίπαλο.

Η επιλογή των διεθνών θα γίνει στις αρχές Απριλίου μετά από δοκιμαστικά μεταξύ των οπλιτών στα κέντρα εκπαίδευσης όλης της χώρας, ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι καταταχθέντες με τις τελευταίες τέσσερις ΕΣΣΟ.

Πηγές της ομοσπονδίας εκτιμούν πως το επίπεδο της εθνικής θα ανέβει κατακόρυφα με την εφαρμογή του νέου εγχειρήματος, ενώ ελπίζουν πως τα κέντρα εκπαίδευσης και οι μονάδες του Ελληνικού Στρατού θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μακροχρόνια ως «φυτώρια» ταλέντων που θα στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξέφρασε την υποστήριξή του στο νέο εγχείρημα με tweet στο οποίο ανέφερε: «Ο ελληνικός στρατός στην υπηρεσία του έθνους: νους υγιής εν σώματι υγιεί».