Ήλιος και τσίπουρο
Mostly cloudy
19°C
 

31χρονος ενεργείται μόνο με το άκουσμα ήχου καφετιέρας

melitta_coffee_maker_reviewsΣε μια ιδιαίτερα παράξενη διαπίστωση προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καρδίτσας, έπειτα από την εξονυχιστική μελέτη των συνηθειών του Τάσου Μ. για διάστημα ενός μήνα.

Οι επιστήμονες, εξέτασαν αναλυτικά κάθε πότε ενεργείται ο 31χρονος, τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες επισκέπτεται την τουαλέτα, το χρόνο που ξοδεύει στο μέρος, καθώς και την ποιότητα των αποτελεσμάτων που παράγει, με τα συμπεράσματα να είναι πρωτοφανή στα ιατρικά χρονικά.

Συγκεκριμένα, όπως κατέγραψαν οι ειδικοί, ο άνδρας ενεργείται πλέον μόνο με το άκουσμα του ήχου της καφετιέρας, αφού οι χαρακτηριστικοί θόρυβοι που πραγματοποιεί το μηχάνημα όταν ενεργοποιείται, είναι αρκετοί για να θέσουν σε λειτουργία το πεπτικό του σύστημα.

Ο Τάσος, συνήθιζε να πίνει καφέ κάθε πρωί για να επισκεφτεί την τουαλέτα πριν αναχωρήσει για τη δουλειά. Η ρουτίνα αυτή, καταγράφηκε τόσο έντονα στον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα να συνδέσει τον ήχο της καφετιέρας με τη διαδικασία της κένωσης. Πλέον, κάθε φορά που ακούει τον ήχο ενεργείται, ενώ χωρίς τους χαρακτηριστικούς θορύβους του είναι αδύνατο.

«Η ζωή μου έχει γίνει εφιάλτης. Όταν κάποιος ανοίγει την καφετιέρα στη δουλειά, όταν επισκέπτομαι καφετέριες ή καταστήματα ηλεκτρονικών ή όταν πάω σινεμά και κάποιος φτιάχνει καφέ, αυτόματα θέλω να πάω στην τουαλέτα, με τέτοια βιασύνη, που σπάνια καταφέρνω να προλάβω», περιγράφει ο άνδρας, με τους επιστήμονες να αναζητούν τρόπους να επαναφέρουν τον εγκέφαλο του 31χρονου στην αρχική του κατάσταση, συνδέοντας τον ήχο της καφετιέρας με άλλες ενέργειες όπως το πλέξιμο, τα πεντόβολα και το World of Warcraft.

Το «Κουλούρι» προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά με τον Τάσο, όμως η καφετιέρα των γραφείων μας ήταν σε λειτουργία με αποτέλεσμα να μας κλείσει το τηλέφωνο τρέχοντας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.