Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Αποδέχεται κι επίσημα το cross ντύσιμο σε Halloween και τριώδιο η Ιερά Σύνοδος

david-williams-cross-dressΜια ανακοίνωση που ήρθε να ταράξει τα νερά εξέδωσε χθες η Ιερά σύνοδος με αφορμή το Halloween, μια ξενόφερτη γιορτή που γιορτάζεται πάντα την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Εκκλησία στο εξής όχι μόνο θα αποδέχεται το cross ντύσιμο σε Halloween και Απόκριες, αλλά θα το επικροτεί ως μηχανισμό που θα αποτρέπει μόνιμες αλλαγές φύλου ή ταυτότητας φύλου στο μέλλον.

Εξερχόμενος της Συγκλήτου μετά την ιστορική απόφαση, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως το Halloween και οι Απόκριες είναι η ιδανική ευκαιρία για να το «βγάλουν από το σύστημά τους» όσοι θέλουν να ντύνονται όπως το άλλο φύλο, και πως μια ή δυο φορές το χρόνο είναι αρκετές για να μπορέσουν στη συνέχεια να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

«Από την άλλη, όταν θα βλέπουμε το cross ντύσιμο ανάμεσα σε άλλους ντυμένους μούμιες, ζόμπι και δράκουλες, πιστεύω πως θα γίνει ξεκάθαρο πλέον στις μικρότερες γενιές πως κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογικό» δήλωσε ο μητροπολίτης πριν σηκώσει τα άμφιά του για να μπει σε αυτοκίνητο που έφερε πινακίδα που ζωγράφισε ο ίδιος στο χέρι.

Στη συνέχεια των ανακοινώσεων του Βασίλη Τσιάρτα στο Facebook που δίχασαν τους τελευταίους μήνες, ο άσσος χωρίς ομάδα με νέα ανακοίνωση επικρότησε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, και δήλωσε πως σκοπεύει να ντυθεί Ζήνα τις ερχόμενες Απόκριες με σκοπό να προωθήσει την προοδευτική αυτή ενέργεια της εκκλησίας.