2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly cloudy
12°C
 

34χρονος χίπστερ αλλάζει μόνος του το λάστιχο του αυτοκινήτου του

Με έναν γρύλο στο χέρι και γεμάτος μαυρίλες στην λευκή του αμάνικη μπλούζα βρίσκεται στην άκρη του δρόμου ο Στάθης Δ., ο οποίος για κάποιο λόγο πασχίζει να αλλάξει μόνος του το σκασμένο λάστιχο αυτοκινήτου του.

Ο 34χρονος, παρά το γεγονός πως διαθέτει οδική βοήθεια, επιμένει να προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία μόνος του, αρνούμενος πεισματικά να ζητήσει τη συνδρομή των ανθρώπων που πληρώνονται για να κάνουν στο μισό χρόνο αυτό για το οποίο ταλαιπωρείται και ιδρώνει την τελευταία μισή ώρα.

«Κάτι έχει αυτή η διαδικασία που με συγκινεί. Το να προσπαθείς να ξεσφίξεις τα μπουλόνια και να μην βάζεις τη σωστή δύναμη, το να βιδώνεις ανάποδα τη ρεζέρβα, το να χτυπάς με το γρύλο και να σπαταλάς τουλάχιστον μία ώρα, έχει τη γλύκα του. Σήμερα όλα έχουν γίνει μοντέρνα και τα κάνουν άλλοι για εμάς. Κάποτε δεν ήταν έτσι», σχολιάζει ο άνδρας, πριν επιστρέψει στην προσπάθειά του, ενώ ταυτόχρονα κοιτάζει το σκασμένο λάστιχο και κουνάει το κεφάλι του όλο νόημα.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την προσπάθεια του Στάθη και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.