Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Clear
16°C
 

Έρευνα: Μόλις 1 στους 10 αποφοίτους τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων διοικεί επιχείρηση

AP4f82054d-3f21-97ebΣοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης και Επιτυχίας Σπουδών, σχετικά με την απορρόφηση των αποφοίτων τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα εντυπωσιακά, όσο και ανατρεπτικά ευρήματα των διακεκριμένων επιστημόνων, μόλις 1 στους 10 εκ των αποφοίτων εφαρμόζει στην πράξη τα όσα διδάχθηκε, διοικώντας τελικά μια επιχείρηση. Αντίθετα, οι 4 στους 10 παραμένουν χωρίς δουλειά, οι υπόλοιποι 3 κάνουν την πρακτική τους αμισθί σε μεγάλες πολυεθνικές, ένας εργάζεται ως σερβιτόρος, ενώ τέλος, 1 στους 10 δήλωσε μεν ότι διοικεί επιχείρηση, όταν ωστόσο κλήθηκε να την ονοματίσει, απάντησε ότι «δεν την ξέρετε, έχει έδρα στο χωριό μου».

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με καθηγητή τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο οποίος εμφανώς απορημένος σχολίασε: «Πραγματικά, πέφτω από τα σύννεφα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να σπουδάζεις τον τρόπο που διοικείς μια επιχείρηση και τελικά να μην τον εφαρμόζεις. Είναι σαν κάποιος που σπούδασε ιχθυοκαλλιέργειες να μην καλλιεργεί τελικά ψάρια ή κάποιος που σπούδασε αστροφυσική να μην εργάζεται στο διάστημα. Εμείς ως καθηγητές το καθήκον μας το κάναμε. Προφανώς δεν υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις έτοιμες να τις διοικήσουν οι φοιτητές μας».

Πλέον, μετά και τη δημοσίευση της παραπάνω έρευνας, αναμένεται άμεσα η σύγκληση γενικής συνέλευσης με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, ώστε να αναζητηθούν σε βάθος οι αιτίες αυτού του φαινομένου.

Το «Κουλούρι» μίλησε και με τον 22χρονο Φραγκίσκο Κ., απόφοιτο σχετικού τμήματος, ο οποίος αρκέστηκε να τονίσει: «Αν είναι να φτάσω 30 για να διοικήσω μια επιχείρηση, τότε σπούδαζα και οικονομικά ώστε να αρκεστώ στο να γίνω υπουργός. Ένα πράγμα έχω μάθει να κάνω καλά στη ζωή μου, να διοικώ μια επιχείρηση. Είπαμε κρίση, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα», για να κλείσει ο δημοσιογράφος μας στην συνέχεια το τηλέφωνο, έπειτα από τις απανωτές ερωτήσεις του νεαρού σχετικά με το ποιος κάνει κουμάντο στο «Κουλούρι» και τι σπουδές έχει να επιδείξει.