Έχει τρελαθεί ο καιρός!!!
Showers
20°C
 

«Δε θα περάσει ο φεϊσισμός», δηλώνει η Χρυσή Αυγή

Άγριες διαστάσεις παίρνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ Facebook και Χρυσής Αυγής. Στο πλευρό του λαϊκού συνδέσμου μάλιστα τάχθηκε ανοιχτά  ο πρώην Υπουργός Παιδείας και διακεκριμένος καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η διαμάχη αυτή, η οποία έχει προκαλέσει και το διεθνές ενδιαφέρον, φαίνεται πως δεν πρόκειται να λάβει τέλος σύντομα, καθώς η κίνηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψει τα προφίλ όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έριξε νέο λάδι στη φωτιά.

Η κόντρα υποβόσκει από τότε που το Facebook κατοχύρωσε το μπλε χρώμα, προλαβαίνοντας  την ακροδεξιά παράταξη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μιας και η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία καθυστέρησε τα σχέδια της.  Κύκλοι της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται σίγουροι πως η διαγραφή των προφίλ των μελών του κόμματος με την κατηγορία πως είναι ρατσιστικά είναι προσχηματική, καθώς ουδέποτε έχουν υπάρξει τέτοια παράπονα από άλλα μέλη του Facebook, λευκού χρώματος.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος μάλιστα, κατηγορεί ανοιχτά το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για φεϊσισμό (facesism), ένα νεολογισμό που κατάφερε να κατοχυρώσει με την πολύτιμη βοήθεια του πάντα πρόθυμου Γ. Μπαμπινιώτη. Ο επίσημος ορισμός του φεϊσισμού, έτσι όπως κατοχυρώθηκε είναι:

Φεϊσισμός, ο [ feisizmós]: Αυθαίρετη διαγραφή μέλους κοινωνικού δικτύου με πρόφαση την έλλειψη σεβασμού προς τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου.

Άλλα μέτρα που σκέφτονται να πάρουν στην Χρυσή Αυγή περιλαμβάνουν την αποκλειστική χρήση από εδώ και στο εξής του Twitter και τα συνεχή pokes από μέλη και οπαδούς του κόμματος στο προφίλ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Παράλληλα, έχουν ήδη κινήσει τις  διαδικασίες προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο θα έχει την ονομασία «Racebook» και φυσικά θα απευθύνεται μόνο σε μέλη της λευκής φυλής.

Τέλος, πρόσφατα αναφέρθηκαν ακόμη και βανδαλισμοί στην οδό Αχαρνών, όταν εξαγριωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής με σπρέι και ρόπαλα έψαχναν ανεπιτυχώς να βρουν «τον τοίχο αυτού του Μαρκ», προκειμένου να τον γεμίσουν με υβριστικά συνθήματα, «όπως ζήτησε ο αρχηγός».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.