Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Κατάστημα Wendy’s ανοίγει στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Σύμφωνα με λιτή ανακοίνωση στην οποία προέβη σήμερα το γραφείο τύπου της αμερικάνικης πρεσβείας, προγραμματίζεται στο άμεσο μέλλον το άνοιγμα καταστήματος της αμερικάνικης αλυσίδας γρήγορου φαγητού Wendy’s μέσα στους χώρους της πρεσβείας. Θυμίζουμε πως η γνωστή αλυσίδα είχε αποσυρθεί από την Ελληνική αγορά το 2002, έπειτα από 13 χρόνια πετυχημένης παρουσίας.

Όπως έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πηγή η οποία εργάζεται στην πρεσβεία και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, αυτό δεν σημαίνει πως τα Wendy’s επιστρέφουν στην ελληνική αγορά,  καθώς οι χώροι της πρεσβείας θεωρούνται αμερικάνικο έδαφος και το συγκεκριμένο υποκατάστημα τυπικά θα θεωρείται ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φαίνεται πως εμπνευστής της πρωτότυπης αυτής ιδέας είναι ο Αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος είναι γνωστός λάτρης των Wendy’s. Αυτό που δεν είναι ίσως ευρέως γνωστό είναι οτι ο κ. Σμιθ κατέχει το ρεκόρ Γκίνες στην κατανάλωση του δημοφιλούς Bacon Mushroom Melt καθώς το 2007 κατόρθωσε να φάει τον εντυπωσιακό αριθμό των 97 μπέργκερ μέσα σε εννιά λεπτά.

Την έντονη απογοήτευσή του εξέφρασε  ο εξαιρετικά δραστήριος «Σύλλογος Ελλήνων Νοσταλγών Wendy’s» ο οποίος αριθμεί περί τα διακόσιες χιλιάδες μέλη. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΕΝW Πάνος Καμμένος πληροφόρησε το “Κουλούρι” ότι έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση αυτή, οι οποίες θα ξεκινήσουν με διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία όπου θα καταναλώνονται αδιάκοπα μεγάλες ποσότητες McDonald’s, ενώ απειλούν να κορυφωθούν με επιθέσεις στα φορτηγά τα οποία θα παρέχουν τις πρώτες ύλες στο εστιατόριο.

Φαίνεται πως οι υπάλληλοι της πρεσβείας εκτιμούν αύξηση των αιτήσεων για βίζα της τάξης του 10.000%, καθώς πολύς κόσμος θα βρίσκεται σε αναζήτηση τρόπου να εισέλθει νόμιμα στην πρεσβεία. Τέλος, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων δεν θα είναι τόσο υπομονετικοί σχεδιάζονται επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας όπως η δημιουργία τάφρου γύρω απ' την πρεσβεία και το κάρφωμα των κεφαλιών προηγούμενων παραβατών σε στύλους για παραδειγματισμό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.