Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
17°C
 

65χρονος που βρίζει μόνος του μέσα στο μετρό ίσως τελικά να έχει κι ένα δίκιο

Κανονικά συνεχίζει και σήμερα την ροή της υβρεολογίας του ο αγνώστων στοιχείων άνδρας που κάθεται στο βαγόνι του μετρό στον συρμό της μπλε γραμμής από το Χαλάνδρι προς το Σύνταγμα.

Ο 65χρονος (σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και την ποιότητά του δέρματός του), βρίζει από το πρωί τα θεία, τους πολιτικούς, τους συνεπιβάτες του, την κυρία που εκφωνεί τις στάσεις καθώς και όσους απεικονίζονται στις αφίσες, με τις βρισιές να εναλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τον ίδιο να κοιτάζει σταθερά το κενό, αυξομειώνοντας την ένταση της φωνής του.

Όπως μαρτυρούν οι συνεπιβάτες του άνδρα πάντως, όσο περισσότερο βρίζει, τόσο πιο πολύ ενισχύεται η πεποίθησή τους πως ίσως τελικά και να μην έχει άδικο. «Εδώ που τα λέμε, αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα, έχουν βάση αυτά που λέει. Θέλω να πω, πρέπει να τα ακούσουν κι αυτοί κάποια στιγμή», σχολιάζει γυναίκα που κάθεται σε παρακείμενο κάθισμα, με άνδρα που στέκεται λίγο πιο δίπλα να συμπληρώνει: «Κάποιος έπρεπε να τα πει επιτέλους».

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί τις κατάρες του άνδρα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.