2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
7°C
 

Στα όρια της κατάθλιψης 15χρονος που προετοιμαζόταν για το χορό του σχολείου από το 2018

Η 12η Απριλίου πέρασε, όμως ο προγραμματισμένος χορός του σχολείου δεν έγινε λόγω των γνωστών περιορισμών στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις που επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

15 ετών πλέον, ο Μιχάλης δεν μπορεί να κρύψει την πικρία και την απόγοήτευσή του καθώς όχι μόνο έχει κλειστεί σπίτι του, αλλά έχει κλείσει και το τηλέφωνό του και κοιτάζει τον τοίχο. Ήταν πανέτοιμος για όλα μετά από μελέτη και προετοιμασία από το 2018, αλλά η μοίρα του επεφύλασσε την ακύρωση του γεγονότος για το οποίο αισθάνεται πως προετοιμαζόταν όλη του τη ζωή, λόγω επιδημίας.

Πέρα όμως από τα όσα είχε μάθει με την παρατήρηση των μεγαλύτερων στους δυο περασμένους χορούς, (υπενθυμίζουμε δηλαδή πολλή κολόνια, υγρά μαλλιά, χορός όσο πρέπει, ελαφρύ makeover, σε καμία περίπτωση γυαλιά) είχε την τύχη να περάσει τον περασμένο Αύγουστο στο χωριό του.

Εκεί, πέρασε σχεδόν όλα τα βράδια στα σκαλιά της εκκλησίας με τα υπόλοιπα παιδιά, η πλειονότητα των οποίων ήταν η παρέα της ξαδέρφης του, 16χρονα κορίτσια. Έχοντας μοιραστεί μαζί τους τον πόθο του να σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο χορό του γυμνασίου του 2020, κατέστρωσαν όλοι μαζί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για σίγουρη επιτυχία.

Σύμφωνα πάντα με τα μεγαλύτερα και πιο έμπειρα κορίτσια, τα εντυπωσιακά ευρήματα του Μιχάλη λειτουργούν ως ένα σημείο, μιας και είναι όλα αναγκαία αλλά μη ικανά για την επιτυχία. Αυτό γιατί τα όσα μπορεί να κάνει κανείς τη βραδιά του χορού δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη μεθοδική δουλειά που μπορεί να γίνει καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Υπό την καθοδήγηση της παρέας των κοριτσιών, ο Μιχάλης ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας από τον Σεπτέμβριο, ενώ από τον Νοέμβριο και μετά έφερνε την κιθάρα στο σχολείο μαζί του κάθε Παρασκευή διότι μετά το σχολείο «είχε πρόβα». Επίσης, με την επιστροφή του από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, υιοθέτησε ένα πιο «μαστούρικο υφάκι» το οποίο είχε προπονήσει από το καλοκαίρι με τις κοπέλες. Τέλος, σύμφωνα με της οδηγίες των μεγαλύτερών του φίλων, ο Μιχάλης πολλές φορές στα διαλείμματα βγάζει από την τσάντα ένα απλό μαύρο τετράδιο όπου γράφει στιχάκια και ποίηση που δεν επιτρέπει σε κανέναν να δει.

Ο χορός του λυκείου δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα για του χρόνου, αλλά το «Κουλούρι» θα είναι εκεί για να καλύψει τις προσπάθειες του μικρού - για τα δεδομένα ενός λυκείου - Μιχάλη, που σίγουρα θα είναι ο πιο έμπειρος στα θέματα σχολικών χορών από όλους. Μιχάλη αν μας διαβάζεις, να ξέρεις οτι τίποτα δεν πάει χαμένο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.