Πάσχα μου θέλατε
Sunny
23°C
 

Από την εποχή του Βαραββά είχε να δυσκολευτεί τόσο με την υπεράσπιση κατηγορούμενου, παραδέχεται ο Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε και επίσημα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου, αποδέχθηκε την εντολή του ηθοποιού - σκηνοθέτη και προτίθεται να ζητήσει η απολογία του πελάτη του να καθυστερήσει κατά μία μέρα. Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος δεν έκρυβε μιλώντας στο περιβάλλον του πως η συγκεκριμένη υπόθεση τον έχει ήδη δυσκολέψει αρκετά, θυμίζοντάς του μια από τις πρώτες της καριέρας του, αυτή του Βαραββά.

«Ο Χριστός είχε πολλούς υποστηρικτές και ο Βαραββάς για πολλούς ήταν ένας κοινός ληστής. Όμως μελετήσαμε προσεκτικά τον φάκελο και πείσαμε τον Πόντιο Πιλάτο να τον αθωώσει, αντί του υιού του Θεού. Πολλοί μας είχαν κατηγορήσει τότε αλλά η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της», θυμόταν ο κ. Κούγιας για να συνεχίσει:

«Στους πολλούς αιώνες της καριέρας μου έχω αναλάβει την υπεράσπιση πολλών κατηγορούμενων για ειδεχθή εγκλήματα, από τον Τζένγκις Χαν μέχρι τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, όμως η υπόθεση Λιγνάδη μοιάζει να είναι από τις πλέον δύσκολες. Είμαι βέβαιος όμως ότι στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει».

Τέλος, οι ποινικολόγος δεν επιβεβαίωσε τις φήμες πως θα αναλάβει και την υπεράσπιση του κοροναϊού στα διεθνή δικαστήρια, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.