Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Νέο σχέδιο: Κάθε τρεις μέρες θα αλλάζει ο αριθμός για τα SMS μετακίνησης

Στο επόμενο στάδιο προχωρούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας στις «κόκκινες», ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές της επικράτειας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Όπως όλα δείχνουν, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα παραμείνουν αλλά με αυξημένο τον βαθμό δυσκολίας καθώς ο πενταψήφιος αριθμός που στέλνουμε τα σχετικά SMS δεν θα είναι πλέον σταθερός. Ως πρώτο βήμα αναμένεται να «ανοίξει» το 13032 για μετακινήσεις σε καταστήματα, αμέσως μετά θα καταργηθεί εντελώς το 13033 και θα αντικατασταθεί από το 13013, ενώ στη συνέχεια ο αριθμός θα αλλάζει κάθε 72 ώρες.

Τα μηνύματα που θα αποστέλλονται σε λανθασμένο αριθμό θα λογίζονται ως μη γενόμενα και θα συνοδεύονται κανονικά από το πρόστιμο των 300€ σε περίπτωση ελέγχου. Τυχόν δε αποστολές σε αριθμό που ίσχυε προηγουμένως αλλά έχει αποσυρθεί θα επιβαρύνονται επιπλέον, με το πρόστιμο να φτάνει τα 500€ και τους παραβάτες να «επιστρέφουν στην αφετηρία», δηλαδή να υποχρεώνονται να γυρίσουν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι τους.

Οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση στο εκάστοτε ελεγκτικό όργανο επιδεικνύοντας τον αντίστοιχο κωδικό "PUK" εκείνης της μέρας. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό κωδικό που θα εναλλάσσεται επίσης κάθε τρεις ημέρες και θα αποτελείται από 16 αλφαριθμητικούς χαρακτήρες.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί και είναι λογικό, όμως πρέπει όλοι να επιδείξουμε προσοχή και υπευθυνότητα για να μην ξεφύγουν τα πράγματα. Αν οι πολίτες παρακολουθούν προσεκτικά τα δελτία ειδήσεων θα μαθαίνουν τον νέο αριθμό και δεν θα έχουν πρόβλημα» σχολίασαν στελέχη του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, διαψεύδοντας προς το παρόν τις φήμες ότι μαζί με τον αριθμό θα αλλάζουν και οι κωδικοί μετακίνησης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.