Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Την καταδίκη και φυλάκιση της φωτιάς ανακοίνωσε το δικαστήριο μετά τις αντιδράσεις για τις αποφάσεις στο Μάτι

Τη δικαιολογημένη οργή των συγγενών και φίλων των 104 θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι, προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών τη Μεγάλη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ένοχοι κρίθηκαν 6 κατηγορούμενοι, ενώ αθώοι κρίθηκαν 15 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Το κλίμα στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν συναισθηματικά φορτισμένο, με τους συγγενείς των νεκρών, αλλά και τους εγκαυματίες που έδωσαν το «παρών», να αποδοκιμάζουν έντονα τόσο το γεγονός ότι οι ένοχοι ήταν μόνο 6, όσο και το ότι οι ποινές τους είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ την ημέρα.

Έτσι, μετά τς έντονες αντιδράσεις, το δικαστήριο συνεδρίασε εκτάκτως και ανακοίνωσε μία συμπληρωματική απόφαση. Σύμφωνα με αυτή, ένοχη κρίθηκε και η φωτιά, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και θα κρατείται σε ειδικό χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Ελπίζουμε τώρα οι συγγενείς να βρήκαν μια παρηγοριά», σχολίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.