Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Διεμφυλική διάκονος αρνείται να πλύνει τα σκεύη

diakonΑπεργία από την καθαριότητα των ιερών σκευών έχει ξεκινήσει διεμφυλική διάκονος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Βύρωνα, διαμαρτυρόμενη για τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το πρωί η διακόνισσα αρνείται πεισματικά να καθαρίσει τα πανάγια πιάτα, δεν έχει πλύνει τα άμφια, ενώ δεν μεταχειρίζεται με τη δέουσα προσοχή τα συναξάρια των αγίων και δεν βρίσκεται στη θέση της να ανοίγει την πόρτα της εκκλησίας στους πιστούς. Όπως γίνεται αντιληπτό, το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στις τάξεις της Ιεραρχίας, με τους ιεράρχες να κατηγορούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν λόγο για «βόμβα» στα θεμέλια του ιερού θεσμού της διακονίας.

«Αυτό το παλικάρι, ο διάκονος του Βύρωνα, αντί να τελεί το ιερό του καθήκον στην κουζίνα του Ναού, δυστυχώς ακούει τον ανατρεπτικό λόγο της κυβέρνησης και ως εκ τούτου φουσκώνουν τα μυαλά του» δήλωσε σχετικά επίσκοπος της Ιεράς Συνόδου. Με τα λόγια του συμφώνησαν επίσης ένας παλαίμαχος προπονητής στίβου, ένας οδηγός ταξί και δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αναρτήσεις τους στο Facebook.

Άλλωστε και ο ιερέας του ναού της Αγ. Τριάδας, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες απηύθυνε έκκληση στον διάκονο. «Καλώ το πνευματικό μου τέκνο να επιστρέψει στα ιερά καθήκοντα της. Διεμφυλικοί ή μη, όλοι είμαστε παιδιά του Θεού και τα ιερά σκεύη δεν είναι σωστό να μένουν με ακαθαρσίες. Εγώ δεν γνωρίζω να λειτουργώ το πλυντήριο, οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση» τόνισε, ενώ υποσχέθηκε μέχρι και να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, εάν ο διάκονος μεταπειστεί.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβαίνει αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό, είτε για να παρέμβει υπέρ του διάκονου, είτε κατά της διακόνισσας, είτε για να πλύνει ο ίδιος τα σκεύη.