Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Mostly cloudy
12°C
 

Σε «Πλατεία Στρατάρχη Χαλίφα Μπελκασίμ Χαφτάρ» μετονομάζεται η κεντρική πλατεία της Τρίπολης

Η κεντρική πλατεία της Τρίπολης αλλάζει και επίσημα όνομα από αύριο σε «Πλατεία Στατάρχη Χαλίφα Μπελκασίμ Χαφτάρ», σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία έγινε πανηγυρικά δεκτή από σύσσωμο το λαό της πόλης αλλά και αναμφίβολα της χώρας.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές κοντά στο Δήμο Τρίπολης, η πρώην «πλατεία Αγίου Βασιλείου» ή «πλατεία Γεωργίου Β’» θα αναμορφωθεί ωστε να δημιουργηθεί στο κέντρο της μια μεγάλη έκταση με άμμο. Εκεί, μια φορά το μήνα θα τοποθετούνται σκηνές όπου θα μπορούν να διανυκτερεύουν όσοι κάτοικοι θέλουν να περάσουν μια «βραδιά βεδουίνων» κάτω από τα αστέρια της πρωτεύουσας της Αρκαδίας.

Η μηνιαία βραδιά βεδουίνων θα συνοδεύεται με την παραδοσιακή καμήλα γεμισμένη με αρνιά γεμισμένα με κοτόπουλα γεμισμένα με ψάρια γεμισμένα με βραστά αυγά, που θα ψήνεται σε ένα λάκο στην άμμο.

Είναι γνωστό σε όλους πως οι λαοί της Λιβύης και της Ελλάδος έχουν αναπτύξει έναν άρρηκτο δεσμό από αρχαιοτάτων χρόνων ο οποίος συνεχίστηκε με τη στενή φιλία των μακαριτών Α. Παπανδρέου και Μ. Καντάφι. Σίγουρα θα το θυμούνται οι παλαιότεροι, αλλά το μακρινό 1981, όταν η Λιβύη είχε συμμετάσχει για μία και μοναδική φορά στη Eurovision, είχε ανταλλάξει δωδεκάρια με την Ελλάδα. Η παράδοση συνεχίζεται και στις μέρες μας καθώς η Ελλάδα στηρίζει τον επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, άξιο συνεχιστή των ιδεών του εξαιρετικά γλυκού Μ. Καντάφι και φυσικό ηγέτη της Λιβύης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δήμος Τρίπολης έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για να αδερφοποιηθεί με την όαση Σίβα στη λιβυκή έρημο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.