Σε βλέπουμε
Partly cloudy
23°C
 

Φοβάται για την υγεία του λόγω της αιθαλομίχλης στην Αθήνα ο Άγιος Βασίλης

1521281_10151772245307131_825337897_nΥπόνοιες ότι ίσως φέτος να μην επισκεφθεί καθόλου την Αθήνα άφησε με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Άγιος Βασίλης, λόγω φόβων για την υγεία του εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στον αττικό νυχτερινό ουρανό, της γνωστής σε όλους πλέον αιθαλομίχλης.

Ο 1683χρονος Άγιος Βασίλης, που συνήθως επισκέπτεται τη χώρα μας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, πετά στον ουρανό με το έλκηθρό του το οποίο σέρνουν τάρανδοι και μπαίνει από τις καμινάδες στα σπίτια μικρών και μεγάλων για να τους αφήσει δώρα, άφησε να εννοηθεί ότι η εισπνοή των μικροσωματιδίων μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία του, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με τους χειρισμούς της πολιτείας.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από το θέμα, κάτι που με κάνει να νιώθω άβολα» δήλωσε από το μυστικό του εργαστήριο στην Λαπωνία. «Καταρχάς είναι το ιατρικό ζήτημα, για το οποίο κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Και ύστερα είναι το θέμα του νόμου που σκέφτεται να ψηφίσει η Κυβέρνηση, με τον οποίο θα περιορίζει τη χρήση των τζακιών. Πώς θα μπω εγώ στα σπίτια αν οι καμινάδες είναι σφραγισμένες από την αστυνομία; Θα παραβιάσω τις κλειδαριές;»

«Το όλο εγχείρημα μοιάζει να μην αξίζει τον κόπο για την Αθήνα φέτος» συμπλήρωσε προβληματισμένος ο ασπρομάλλης αγαπημένος Άγιος των παιδιών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος εμφανίζεται όπως είναι λογικό «μουδιασμένο» από την εξέλιξη, όμως παράλληλα τα στελέχη του αναζητούν εναγωνίως τρόπους για την επίλυση του προβλήματος, έτσι ώστε ο Άγιος Βασίλης να λάβει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα και να επισκεφτεί και τη φετινή χρονιά την πρωτεύουσα.

Το «Κουλούρι» θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα ενημερώνει πρώτο για καθετί νεότερο.