Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Xορτοφάγος συμπλήρωσε είκοσι λεπτά δίχως να πει σε κανέναν πως είναι χορτοφάγος

vegetablesIστορική ήταν η χθεσινή ημέρα για το συμπαθές κίνημα των χορτοφάγων παγκοσμίως, αφού ένας νεαρός Βραζιλιάνος από το Ρεσίφε, κατόρθωσε να συμπληρώσει είκοσι ολόκληρα λεπτά δίχως να ανακοινώσει σε κανέναν πως είναι χορτοφάγος.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Aμερικάνο Άντονυ Ριβς από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος το μακρινό 1976 δεν είχε ενημερώσει κανέναν πως είναι χορτοφάγος για 18 ολόκληρα λεπτά με αποτέλεσμα όταν έφτασε στη φρικτή συνειδητοποίηση να αυτοκτονήσει τρώγοντας ασύλληπτες ποσότητες κρέατος. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έσπασε το ρεκόρ παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστες, ωστόσο συγγενείς και φίλοι του νεαρού Βραζιλιάνου επιβεβαιώνουν πως πράγματι ο Φελίππε Ζούνιορ Ντος Σάντος δεν ανέφερε πως είναι χορτοφάγος για είκοσι λεπτά αν και είχε κανονικότατα τις αισθήσεις του και ήταν ξύπνιος.

«Αποτελεί πάγια τακτική των χορτοφάγων να επαναλαμβάνουν δίχως ιδιαίτερο λόγο πως είναι χορτοφάγοι. Μελέτες έχουν δείξει πως η έλλειψη κρέατος στον οργανισμό τους δημιουργεί ψυχολογικά σύνδρομα και εμμονές, μια εκ των οποίων είναι και η δίχως κανένα λόγο επανάληψη της ιδιότητας τους» εξηγεί στο «Κουλούρι» ο διαιτολόγος Στιούαρτ Πάρκερ για να συνεχίσει: «Υπάρχουν περιπτώσεις χορτοφάγων που το επαναλαμβάνουν ακόμη και στον ύπνο τους ή ξεκινάνε κάθε πρόταση τους με αυτό, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ένα ζευγάρι χορτοφάγων στο Περθ γέννησε ένα μωρό του οποίου η πρώτη λέξη ήταν 'vegetarian' (σ.σ. χορτοφάγος)».

Τέλος, το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Χορτοφάγων «Proud Vegetarians», ο οποίος ωστόσο επαναλάμβανε διαρκώς καθόλη τη διάρκεια της συνομιλίας μας πως είναι χορτοφάγος ενώ δίχως να του το ζητήσουμε επέμενε να μας εξηγήσει τη διαφορά του 'vegan' με τον 'vegetarian' και το καλό που προσφέρουν στην ανθρωπότητα όσοι τρέφονται με ρίζες και χώματα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.