2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly cloudy
15°C
 

Να του διηγηθεί ξανά τις αγαπημένες του ιστορίες από το νταμπλ του 2010, ζήτησε από τον παππού του ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Ακόμη ένα βράδυ στα γόνατα του παππού του πέρασε ο 18χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, λίγες ημέρες πριν τη συμμετοχή του στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός φορ, ζητάει από τον αγαπημένο του παππού να του διηγηθεί ξανά και ξανά τις μυθικές και μακρινές ιστορίες από το νταμπλ του 2010, σε μια εποχή που για τον μικρό Δημήτρη τα πάντα έμοιαζαν μαγικά και ασπρόμαυρα. Ο παίκτης του τριφυλλιού, διψάει να ακούσει για τα κατορθώματα των μύθων του παρελθόντος, όπως ο Σισέ, ο Λέτο, ο Καραγκούνης και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, για τους οποίους έχει δει μόνο ασπρόμαυρα βίντεο και έχει διαβάσει αποκόμματα παλιών εφημερίδων.

«Μου φαίνονται σαν ψέμματα όλα αυτά, οι μεγάλες νίκες από το 2010, αναρωτιέμαι πώς ήταν τότε το ποδόσφαιρο, αν τα έδειχνε τα ματς η τηλεόραση. Διψάω για τις ιστορίες του παππού, δεν πιστεύω ότι τους έχει προλάβει όλους αυτούς τους θρύλους», τονίζει όλο ενθουσιασμό ο μικρός, δοκιμάζοντας τη φανέλα του μπροστά στον καθρέφτη.

Τέλος, σε ερώτηση αν θα του άρεσε να μιμηθεί τον Βαζέχα, ο Δημήτρης χαμογέλασε και παραδέχτηκε πως δεν ξέρει ποιος είναι αυτός ο κύριος με το παράξενο όνομα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.