Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Με ξένους αστυνομικούς θα διεξαχθούν τα ντέρμπι αιωνίων το επόμενο Σαββατοκύριακο

Φαίνεται πως η έλευση ξένων διαιτητών στα ποδοσφαιρικά ντέρμπι αλλά και το αίτημα του Ολυμπιακού για αντίστοιχη κίνηση και στο μπάσκετ, ήταν απλά η αρχή σε ό,τι αφορά το μέλλον της διεξαγωγής των ντέρμπι αιωνίων στη χώρα μας.

Έτσι, μετά και τα αλεπάλληλα κρούσματα βίας των τελευταίων ημερών και τη δήλωση αδυναμίας της ΕΛ.ΑΣ. να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ταυτόχρονης διεξαγωγής δύο αγώνων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η λύση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειδάδη, βρέθηκε και αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο ξένων αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί από τη Γερμανία, τις Η.Π.Α. και την Κολομβία, άρτια εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίσουν τις πιο ακραίες καταστάσεις, αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, ώστε να ενημερωθούν και στη συνέχεια να αναλάβουν το έργο της επιτήρησης των δύο αναμετρήσεων, εξασφαλίζοντας πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Το «Κουλούρι» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό, αλλά και με εκπρόσωπο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά αμφότεροι δήλωσαν πως θα μιλήσουν μονάχα σε ξένους δημοσιογράφους.