Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Mostly cloudy
12°C
 

Simulate θα γίνουν τελικά όλοι οι αθλητικοί αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν

Αδύνατη μοιάζει η ομαλή διεξαγωγή του υπόλοιπου της φετινής αθλητικής σεζόν, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί παγκοσμίως εξαιτίας του κορονοϊού.

Έτσι, οι ομοσπονδίες αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για την ανάδειξη των πρωταθλητών και την ολοκλήρωση των διοργανώσεων, με την λύση που αναμένεται να επικρατήσει να είναι αυτή του «simulate».

Συγκεκριμένα, όλοι οι αγώνες που απομένουν, θα διεξαχθούν σε συνθήκες προσομοίωσης μέσω των αθλητικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Κάθε σύλλογος, θα επιλέξει τους παίκτες που θα τον εκπροσωπήσουν σε κάθε αγώνα και στη συνέχεια τα δεδομένα θα φορτωθούν στους υπολογιστές, με τις μηχανές να είναι αυτές που θα αποφασίσουν για τους φετινούς τροπαιούχους.

«Λέμε συχνά πως οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Ήρθε η ώρα να δούμε τι θα γίνει στην περίπτωση που ήταν», σχολίασε αξιωματούχος αθλητικής ομοσπονδίας, αποκλείοντας την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο οι προσομοιώσεις να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.