Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Thunderstorm
13°C
 

Βαριά «καμπάνα» σε δημοσιογράφο που συνεχίζει να αποκαλεί τον κορονοϊό, κοροναϊό

Παρουσιαστής - δημοσιογράφος κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ύστερα από αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη για το γεγονός ότι συνεχίζει να αποκαλεί τον κορονοϊό, κοροναϊό, παρά τις επί ετών οχλήσεις συναδέλφων και τηλεθεατών.

Απολογούμενος ενώπιον του Συμβουλίου, ο δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Ήταν ένα ατυχές συμβάν, ένα λάθος μας χωρίς κανένα δόλο και χωρίς καμία πρόθεση. Ζήτησα πολλές φορές συγγνώμη ειλικρινή και ουσιαστική και πραγματικά με θλίβει το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, μια ατυχέστατη δική μας τηλεοπτική συμπεριφορά, θα μπορούσε να πάρει αυτές τις ακραία υπερβολικές διαστάσεις…».

Με ψήφους 4 έναντι 1 επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο η προσωρινή διαγραφή του για 6 μήνες από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Η μειοψηφία μάλιστα πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 1 έτους. Σύμφωνα με το σκεπτικό της σχετικής απόφασης: «Ο συνάδελφος συνέχιζε με απαράδεκτο τρόπο να αποκαλεί την Covid-19 κοροναϊό, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, και προκαλώντας φοβερό εκνευρισμό σε όλους. Χρησιμοποίησε φρασεολογία που καταφανώς παραβιάζει όχι μόνο τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, αλλά και στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς».

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.