Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Την εγκατάσταση εγκεφαλογράφων σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας απαίτησε η UEFA

paoktouΑκόμα πιο αυστηρές προϋποθέσεις θα καλούνται να πληρούν στο εξής οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η UEFA, όλα τα σωματεία της χώρας μας θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει σε κάθε θύρα των γηπέδων τους ειδικούς εγκεφαλογράφους, ώστε να απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους λόγω χαμηλής νοητικής ικανότητας. Ανάλογα με τα αποτελέσματα του εγκεφαλογραφήματος, θα αποφασίζεται να και εφόσον θα επιτρέπεται η είσοδος στον κάθε φίλαθλο, ενώ η συγκέντρωση πληθώρας οπαδών με χαμηλό IQ ενδέχεται να επιφέρει αυστηρό πρόστιμο στις ομάδες.

«Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα βοηθήσει τόσο τους συλλόγους, όσο και τις διοργανώσεις μας, αφού θα αποτρέψει τα επεισόδια που βλάπτουν την εικόνα του αθλήματος. Είχαμε ήδη καθιερώσει κάποιες απλές δοκιμασίες, όπως την συμπλήρωση του ονόματος κάθε φιλάθλου και την αποφυγή πρόσκρουσης σε τοίχο, όμως είχαν καταφέρει να αποστηθίσουν τις λύσεις. Το εγκεφαλογράφημα δεν θα μπορεί να το κοροϊδέψει κανένας», σχολίασε αξιωματούχος της UEFA, προαναγγέλοντας τη νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία πως το μέτρο δοκιμαζόταν ήδη πιλοτικά στο γήπεδο της Τούμπας, όπου και σε διάστημα ενός μήνα, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι στους οποίους η είσοδος στο γήπεδο θα απαγορευόταν.