Τζιτζίκια
Clear
30°C
 

Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηριάση παρουσιαστής εκπομπής μαγειρικής με βασικό χορηγό σάλτσα ταμπάσκο

Seafood-Gumbo-TabascoΗ τελευταία μόδα τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση είναι η καθιέρωση εκπομπών με τοποθέτηση προϊόντων. Ειδικότερα στις εκπομπές μαγειρικής, συνηθίζεται ένα συγκεκριμένο προϊόν να αποτελεί το βασικό χορηγό με αποτέλεσμα όλες οι συνταγές να έχουν ως κεντρικό άξονα το προϊόν αυτό. Το γεγονός αυτό πλήρωσε ο παρουσιαστής αντίστοιχης εκπομπής ιδιωτικού καναλιού, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.

Όλα ξεκίνησαν όταν το εμπορικό τμήμα του καναλιού βρισκόταν σε συζητήσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για τη χορηγία της εκπομπής. Στο κανάλι έφτασαν πολλές προτάσεις, από γιαούρτια και ψωμιά του τοστ μέχρι λάδια και αλάτια, ωστόσο την υψηλότερη πρόταση κατέθεσε τελικά μεγάλη εταιρεία μπαχαρικών, η οποία επιθυμούσε να προωθήσει δυναμικά στην αγορά τη νέα, ιδιαίτερα καυτερή της, σάλτσα ταμπάσκο. Έπετα από διαδοχικές συναντήσεις, η συμφωνία έκλεισε με ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό και η εκπομπή βγήκε με το ξεκίνημα της σεζόν στον αέρα, έχοντας ως βασικό χορηγό τη συγκεκριμένη σάλτσα.

Βασική απαίτηση της εταιρείας ήταν ο καταξιώμενος σεφ, ο οποίος είχε αναλάβει την παρουσίαση της εκπομπής να περιλαμβάνει σε όλες του τις συνταγές τη σάλτσα ταμπάσκο, ενώ σε αρκετές εξ αυτών θα έπρεπε να αποτελεί και το βασικό συστατικό. Έτσι, κατά τη διάρκεια των εκπομπών που προβλήθηκαν, το κοινό παρακολούθησε πως να παρασκευάσει μεταξύ άλλων πίτα με ταμπάσκο, σάντουιτς με ζαμπόν τυρί και ταμπάσκο, μακαρόνια με κιμά και ταμπάσκο, παστουρμά με ταμπάσκο, τσιπούρα με ταμπάσκο, ταμπασκοπιτάκια, γλυκό κυδώνι με ταμπάσκο, τρουφάκια με επικάλυψη ταμπάσκο και λιμοντσέλο με ταμπάσκο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο διάσημος μάγειρας να υποστεί τροφική δηλητηριάση έπειτα από μόλις ένα μήνα γυρισμάτων ενώ αρκετοί ήταν οι τηλεθεατές οι οποίοι πήραν τηλέφωνο να διαμαρτυρηθούν στο κανάλι, κάνοντας λόγο για εμφάνιση έντονων στομαχικών διαταραχών.

Κατόπιν τούτου, το κανάλι αποφάσισε να διακόψει τα γυρίσματα μέχρι να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο παρουσιαστής, ενώ με την επιστροφή του σεφ η εκπομπή θα συνεχιστεί κανονικά αφού το εμπορικό τμήμα του καναλιού κατάφερε να εξασφαλίσει ακόμη μια χορηγία από γνωστή εταρεία γάλακτος. Τέλος αποφασίστηκε στις κάρτες της εκπομπής, μαζί με τα συσταστικά της κάθε συνταγής να εμφανίζεται στο εξής και το τηλέφωνο του κέντρου δηλητηριάσεων.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.