Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Mostly cloudy
13°C
 

Απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα μεταδίδουν στο εξής τους πιο βαρετούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

sleep4Σε μια συμβιβαστική λύση κατέληξε η Κυβέρνηση με μερίδα απολυμένων εργαζομένων της EΡΤ, ένα χρόνο μετά το περσινό ξαφνικό λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλέοραση. Έτσι, βάση του μέτρου το οποίο έχει τεθεί ήδη σε ισχύ, πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ μεταδίδουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι οποίοι κρίνονται ως χαμηλού ενδιαφέροντος ή διεξάγονται σε προχωρημένες ώρες.

Το πρωτοποριακό αυτό μέτρο πρότεινε στον Πρωθυπουργό η νέα Υφυπουργός Μέσων Ενημέρωσης, Σοφία Βούλτεψη, προκειμένου να μετριαστούν οι αντιδράσεις των απολυθέντων και της κοινής γνώμης και ταυτόχρονα να ξεκουραστούν οι νυν συμβασιούχοι της ΝΕΡΙΤ, οι οποίο κατά την περίοδο του Μουντιάλ εργάζονται κατά μέσο όρο 12 με 14 ώρες καθημερινά χωρίς ανάπαυση. Το μέτρο έγινε αμέσως δεκτό από τον κ. Σαμαρά και ψηφίστηκε ως κατεπείγον από το θερινό τμήμα της βουλής ώστε να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Πλέον, παιχνίδια όπως τα Ιράν-Νιγηρία και Ρωσία-Κορέα που προηγήθηκαν αλλά και Ονδούρα-Εκουαδόρ και Νότια Κορέα-Αλγερία που ακολουθούν, θα μεταδίδονται από πρώην συμβασιούχους της ΕΡΤ, σπίκερ και τεχνικούς οι οποίοι διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους από την Κυβέρνηση, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με αγώνες μετρίου ενδιαφέροντος που διεξήχθησαν ή θα διεξαχθουν αργά το βράδυ.

«Είναι μια λύση που μας ικανοποιεί όλους. Αρχικά δίνουμε και πάλι δουλειά, έστω και προσωρινά, σε αρκετούς ανθρώπους, μειώνοντας σημαντικά για ένα μήνα τους δείκτες της ανεργίας. Μπορεί να μην τους προσφέρουμε αμοιβή αλλά η αίσθηση της προσφοράς που τους χαρίζουμε δεν ανταλλάζεται με όλα τα χρήματα του κόσμου. Παράλληλα, για τις ώρες που θα βρίσκονται στο ραδιομέγαρο, το κυλικείο είναι γι'αυτούς ανοιχτό, ώστε να πάρουν δωρεάν όποιο προϊόν επιθυμούν», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» η κυρία Βούλτεψη.

Τέλος, αν το μέτρο κριθεί πετυχημένο, αναμένεται να υιοθετηθεί για τη μετάδοση κι άλλων αθλητικών μεταδόσεων χαμηλού ενδιαφέροντος καθώς και για το σπικάζ ντοκιμαντέρ για την αγριόπαπια και άλλα είδη πανίδας και άγριας χλωρίδας από τη δεκαετία του 1970, τα οποία παραμένουν στο αρχείο της Δημόσιας Τηλεόρασης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.