Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
12°C
 

Στην τελική ευθεία οι πρόβες για το ανέβασμα του «Ο Αγών μου» απ' το Σύλλογο Γονέων Ωραιοκάστρου

sxolΣε αναβρασμό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η μικρή κοινότητα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, με τις πρόβες για το ανέβασμα της παράστασης «Ο Αγών μου» στο θέατρο του σχολικού συγκροτήματος να έχουν μπει πια στην τελική τους ευθεία.

Η πρωτοβουλία για το παραπάνω εγχείρημα ανήκει στους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι και θα αναβιώσουν το βιογραφικό έργο του ηγέτη του ναζισμού μπροστά στα παιδιά τους, ως ένα καλωσόρισμα στο νέο σχολικό έτος.

Μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών, θα αναβιώσουν η φιλοσοφία κι οι διδαχές του Αδόλφου Χίτλερ, όπως τα κατέγραψε ο ίδιος στο βιβλίο του, το 1925. Μάλιστα, το έργο θα είναι διανθισμένο με στοιχεία απ' τη ζωή και το έργο του Αυστριακού, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο πατέρας του μικρού Γιωργάκη, Στέλιος, λόγω του γεγονότος πως διαθέτει μουστάκι.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, αιτήθηκε ήδη τα χρήματα που ήταν προορισμένα για τους πρόσφυγες να δοθούν για τις ανάγκες του έργου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρόβα τζενεράλε, με το Σύλλογο να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για την επιτυχία της παράστασης.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί τις προετοιμασίες και θα σας ενημερώσει πρώτους για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.