Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

O γέροντας Παΐσιος στη λεωφόρο των αστέρων

Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει μεγάλο στούντιο του Χόλλυγουντ για την απόκτηση των δικαιωμάτων της μεταφοράς του βίου του γέροντα Παΐσιου  στη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την παραγωγή θα αναλάβει ο Τζ. Τζ. Άμπρααμς, γνωστός από μεγάλες επιτυχίες επιστημονικής φαντασίας όπως τα  Lost, Cloverfield και StarTrek, το όνομα του οποίου αποτελεί εγγύηση ότι θα απολαύσουμε ένα καταπληκτικό αν μη τι άλλο υπερθέαμα, αντάξιο του θαυματουργού γέροντα.

Πολλοί αστέρες της μεγάλης οθόνης έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να ενσαρκώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέχρι στιγμής επικρατέστεροι στην κούρσα θεωρούνται ο Άνταμ Σάντλερ, ο Κέβιν Σπέισι και η Γκλεν Κλόουζ, με την τελευταία να διατηρεί ένα ελαφρές προβάδισμα λόγο ομοιότητας στο φυσίκ.

Ήδη θεωρείται δεδομένο ότι η ταινία θα γυριστεί σε μορφή τριλογίας στα πρότυπα παρόμοιων κινηματογραφικών επιτυχιών όπως το Batman  και το Twilight. Οι τίτλοι που φημολογείται ότι έχουν επιλεγεί είναι εξής: OldPaisios: FirstBlood, OldPaisios:  TheProphecy & OldPaisios:  Resurrection. Το πρώτο μέρος της σειράς αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 14 Μαρτίου του σωτήριου έτους 2014, ημέρα κατά την οποία ο γέροντας είχε προβλέψει την έναρξη της βασιλείας του Αντίχριστου στη Γη, γεγονός που θα προσδώσει και έναν έντονα συμβολικό χαρακτήρα στην πρεμιέρα.

Ενοχλημένοι με το επικό πρότζεκτ παρουσιάζονται  κύκλοι της Σαϊεντολογίας, καθώς φοβούνται ότι οι διδασκαλίες του γέροντα θα μολύνουν το μυαλό του ποιμνίου τους. Πρωτού καν βγει η ταινία στις αίθουσες, εξέχουσες προσωπικότητες της Σαϊεντολογίας, όπως ο Τομ Κρουζ και ο Πάνος Καμμένος,  καταδίκασαν την εν λόγω ταινία ως σατανική. Ήδη μάλιστα σχεδιάζονται μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες έξω από κινηματογράφους που θα προβληθεί η ταινία.

Από ελληνικής πλευράς, το Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της Υπουργού κυρίας Κεφαλογιάννη, εξέφρασε ικανοποίηση για τη μεταφορά της ζωής του γέροντα στη μεγάλη οθόνη, αναφέροντας ότι αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει ραγδαία ανάπτυξη του εκκλησιαστικού τουρισμού και αύξηση στην εξαγωγή κομποσκοινιών στο εξωτερικό.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.