Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Από writer’s block πάσχει επιτέλους ο Φοίβος

Μια φήμη που κυκλοφορούσε εδώ και λίγο καιρό στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας έρχεται να επιβεβαιώσει φιλικό πρόσωπο του μουσικοσυνθέτη Φοίβου (κατά κόσμον Φοίβου Τασόπουλου), ο οποίος φαίνεται πως πάσχει από έντονη έλλειψη έμπνευσης και αδυνατεί να γράψει έστω και νότα.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Φοίβος γιόρτασε είκοσι χρόνια δημιουργίας μυριάδων τραγουδιών τα οποία έχουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι κανείς δεν τα θυμάται ένα μήνα μετά την κυκλοφορία τους. Μάλιστα, ο μουσικοσυνθέτης δήλωνε υπερήφανος για το ιδιαίτερό του αυτό ταλέντο, το οποίο του επέτρεπε να ανακυκλώνει τις ιδέες του ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να τις παρουσιάζει ως καινούριες.

Ωστόσο φαίνεται πως η συγκεκριμένη συναυλία λειτούργησε εντελώς αρνητικά για τον Φοίβο, ο οποίος ερχόμενος αντιμέτωπος με τραγούδια από όλο το φάσμα της δισκογραφικής του δουλειάς, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να τα ξεχωρίσει μεταξύ τους. Σοκαρισμένος, μετά το πέρας της εκδήλωσης κλείστηκε στη σουίτα του ΟΑΚΑ που λειτουργούσε ως καμαρίνι του παρέα με ένα μπουζούκι και αρνήθηκε να βγει μέχρι να συνθέσει κάτι «πρωτότυπο και αυθεντικό», όπως είπε αυτολεξεί, τονίζει η ίδια πηγή.

Περίπου σαράντα μέρες μετά ο Φοίβος βρίσκεται ακόμα στην ίδια σουίτα, την πόρτα της οποίας ανοίγει μόνο δυο φορές την ημέρα για να πάρει φαγητό που του φέρνουν συγγενικά του πρόσωπα. Μάλιστα έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια σύνθεσης, δεν έχει ακουμπήσει το μπουζούκι εδώ και τριάντα μέρες, ενώ τα βράδια τραγουδάει κλαίγοντας τα μεγάλα σουξέ της Καίτης Γαρμπή.  Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως η αρνητική του ψυχολογία του έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι παρακολουθεί αναγκαστικά όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της αγαπημένης του ΑΕΚ.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.