Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Τάμα στον Άγιο Εφραίμ για τη δόση των 31,5 δισ. έκανε ο Α. Σαμαράς

Σε τάμα προς τον Άγιο Εφραίμ προχώρησε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τις εξελίξεις σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, ύψους 31,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός «έταξε» στον Άγιο ότι, σε περίπτωση ευτυχούς για τη χώρα κατάληξης στο καθοριστικό Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης, θα πάει με τα γόνατα μέχρι την ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, όπου και θα φιλήσει το -χρονολογούμενο από το 1426- σκήνωμα του Μεγαλομάρτυρα.

Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς, παρόλο που εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, είναι ιδιαιτέρως ανήσυχος σχετικά με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για την επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος, από την καταβολή της οποίας εξαρτάται απόλυτα το μέλλον της Κυβέρνησης συνεργασίας. Όπως σημειώνουν κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου, τα κόμματα της πλειοψηφίας έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες από την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων και του προϋπολογισμού, με το ΠΑΣΟΚ να φυλλορροεί και τη ΔΗΜΑΡ να αμφιταλαντεύεται, ως εκ τούτου μια ενδεχόμενη άρνηση καταβολής ολόκληρης της δόσης είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

«Τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά, η έκθεση της τρόικας αναμένεται θετική ενώ φαίνεται πως η επιμήκυνση του προγράμματος θα εγκριθεί. Όμως πώς να είναι κανείς σίγουρος;» διερωτάται στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά φυσώντας χαρακτηριστικά τον καπνό του τσιγάρου του, ενώ μονολογεί «μακάρι» και παραγγέλνει ένα ακόμα ουίσκι, για να συνεχίσει: «ο πρόεδρος κάνει ό,τι μπορεί, έχει κινήσει κυριολεκτικά γη και ουρανό».

Σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι» το πρωθυπουργικό γραφείο δε θέλησε να σχολιάσει επισήμως τις πληροφορίες, ενώ από την πλευρά του, εκπρόσωπος του σκηνώματος του Αγίου Εφραίμ ανακοίνωσε πως το άφθαρτο λείψανο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο για δηλώσεις.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.