Ιουλιανά
Clear sky
35°C
 

Αρχαιολογικός χώρος κηρύσσεται ολόκληρη η Ελλάδα

Η άμεση κήρυξη ολόκληρης της χώρας σε αρχαιολογικό χώρο αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του κρανίου του διάσημου αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν.

Τα κέρδη από μια τέτοια κίνηση αναμένεται να είναι πολλαπλά και οι πληροφορίες αναφέρουν πως την πρωτοβουλία στηρίζει απόλυτα και η Τρόικα. Αρχικά η χώρα μας θα ανακτήσει κάποια από την χαμένη της αίγλη, αφού θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ιστορικό μνημείο του κόσμου. Όλοι οι δρόμοι θα έχουν πλέον χρωματιστές γραμμές προκειμένου οι τουρίστες να ακολουθούν τις ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές, ενώ σε κάθε γωνία θα τοποθετηθούν πινακίδες γραμμένες τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά, οι οποίες θα προσφέρουν ιστορικές πληροφορίες.  Τα μεγαλύτερα οφέλη ωστόσο αναμένεται να είναι οικονομικά.

Συγκεκριμένα, για να εισέλθει πλέον κάποιος στην Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει εισιτήριο, μιας και ουσιαστικά θα εισέρχεται σε αρχαιολογικό χώρο. Μάλιστα η χώρα θα έχει πλέον ωράρια δημόσιας υπηρεσίας και κανείς δεν θα μπορεί να εισέλθει μετά τις 6 το απόγευμα. Παράλληλα τη φύλαξη της χώρας σε αεροδρόμια, λιμάνια και σε όλες τις χερσαίες εισόδους, θα αναλάβουν αδιόριστοι νυχτοφύλακες, στη θέση των αστυνομικών οι οποίοι είχαν τα καθήκοντα αυτά μέχρι σήμερα.

Στα επιπρόσθετα οικονομικά κέρδη η Κυβέρνηση έχει υπολογίσει τόσο τα κονδύλια που διαθέτει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων όσο και το χρηματικό έπαθλο που θα της αποδώσει η επιτροπή των βραβείων Guiness για τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο στον κόσμο. Στα θετικά προσμετράται και το άνοιγμα 15.000 θέσεων ξεναγών σε όλη την επικράτεια ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή μαγαζιών με σουβενίρ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μοναδικό ζήτημα που μένει να ξεκαθαριστεί είναι το εάν θα απαγορευθεί το κάπνισμα σε ολόκληρη τη χώρα όπως ισχύει μέχρι στιγμής σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.