Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Partly cloudy
12°C
 

Nα λύσει μια για πάντα τις διαφορές του με τον 14χρονο hater Γιωργάκη, αποφάσισε ο Nικήτας Kλιντ

νικιτασ2Ραντεβού μετά το σχολείο φαίνεται πως έκλεισε διαδικτυακά ο Νικήτας Κλιντ με το Γιωργάκη Π., 14χρονο μαθητή του 1ου Ενιαίου Λυκείου Πεύκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή σε παρακείμενο δασάκι, σημείο όπου συχνά λύνουν τις διαφορές τους οι πιο «θερμόαιμοι» μαθητές.

Ο Νικήτας Κλιντ, γνωστός και ως Xray, είναι Έλληνας hip-hop καλλιτέχνης, πρώην μέλος του low bap συγκροτήματος Active Member και νυν του συγκροτήματος Ρόδες. Αφορμή για τον επικό καυγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ίδιου και του Γιωργάκη τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται πως είναι ένα σχόλιο που έκανε ο 14χρονος στο διαδικτυακό τοίχο του καλλιτέχνη, στο οποίο τον αποκάλεσε απολιτίκ. Ακολούθησε μεγάλη αναταραχή σε μπλoγκ, φόρουμ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ύβρεις και απειλές κι από τις δύο μεριές. Η ελληνική ραπ κοινότητα έχει διχαστεί, με ορισμένους καλλιτέχνες να υποστηρίζουν ότι ο Νικήτας θα έπρεπε να δώσει τόπο στην οργή, ενώ άλλοι μιλούν για «μινιατούρες» που πρέπει να τιμωρήσει παραδειγματικά.

Κύκλοι του Νικήτα Κλιντ μιλούν για ένα υπερήφανο οικογενειάρχη, ο οποίος δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, διαθέτοντας αντοχή στους haters και στα λευκά / μικροαστικά / ορθόδοξα / νεοελληνικά κωλόπαιδα που κράζουν και ξεκατινιάζονται όπου βρουν. Οι μόνοι με τους οποίους τσακώνεται περιοδικά είναι «κάτι ψευτοχουλιγκάνια και κάτι τύποι που έχουν στο προφίλ τους "Works at δρόμος" ή "Works at τα καίμε όλα" ή έχουν για όνομα κάτι αγγλικό χωρίς νόημα όπως παραδείγματος χάριν "Dhfhejfhu Ziuzitsu" ή "Pou Tsa Gang" ή ακόμη και στα ελληνικά, "Αλέκος Ποδανά" ή "Γιώργος ΤσεΓκεβαρα"» επισημαίνουν.

«Ο Νικήτας δεν θα κατέφευγε ποτέ σε ξύλο μετά το σχολείο αν δεν είχε εξαντλήσει όλα τα μέσα για να λύσει τυχόν διαφορές» δήλωσε ο μάνατζερ του συγκροτήματος Ρόδες σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφο του «Κουλουριού», ενώ τόνισε πως «Σε ραπ challenge που απηύθυνε ο Νικήτας Κλιντ στο Γιωργάκη δεν έλαβε καμία απάντηση, ενώ σε προσπάθειες του ιδίου να κλείσει τις συζητήσεις στο Facebook με ένα "έγινε οκ", ο 14χρονος συνέχιζε την κουβέντα. Φαίνεται πως πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της μάχης της Παρασκευής για να λήξει μια για πάντα αυτό το "μπιφ"».

Στο αντίθετο στρατόπεδο, ο Γιωργάκης και η παρέα του δηλώνουν τόσο απογοητευμένοι που ο Νικήτας δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, που σκοπεύουν «να καθίσουν να τις φάνε» ως ένδειξη διαμαρτυρίας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.