Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
22°C
 

Να σταματήσει να διδάσκεται η σκηνή του Παύλου Χαϊκάλη από το Safe Sex αποφάσισε το Εθνικό Θέατρο

Εκκωφαντικές και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες με νές καταγγελίες για επιθέσεις στο ελληνικό θέατρο να έρχονται συνεχώς στο φως.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να σταματήσει να διδάσκεται στους φοιτητές της σχολής η διάσημη σκηνή τηλεφωνικής συνομιλίας του Παύλου Χαϊκάλη από τη δημοφιλή κωμωδία Safe Sex.

«Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια τεράστια στιγμή του ελληνικού σινεμά, φοβόμαστε ότι τόσα χρόνια μετά, ίσως και να μπορεί να παρεξηγηθεί η συγκεκριμένη σκηνή, την οποία ο Παύλος απέδωσε με τόση αληθοφάνεια. Την αγαπούσαμε όλοι, ωστόσο θα πρέπει να βρούμε άλλες κλασικές σκηνές της ελληνικής δραματουργίας», σχολίαζαν πηγές του Εθνικού Θεάτρου.

Προς το παρόν, δεν έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία σχετικά με τις σκηνές που θα την αντικαταστήσουν, με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή να καλείται να γεμίσει το δυσαναπλήρωτο αυτό κενό μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.