Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Συνδρομητικό γίνεται πλέον το κανάλι της Βουλής

Τρόπους εκμετάλλευσης του καναλιού της Βουλής εξετάζει η Κυβέρνηση με σκοπό την μεγιστοποίηση των κερδών από τις μεταδόσεις των συνεδριάσεων.

Έτσι, σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, παρουσία του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Πολιτισμού και του Γιάννη Λάτσιου, έπεσαν στο τραπέζι διάφορες καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν από τις αρχές Μαρτίου.

Το πρώτο μέτρο που αποφασίστηκε είναι το κανάλι να γίνει συνδρομητικό. Ο κάθε τηλεθεατής, καταβάλλοντας ένα ποσό το οποίο ακόμη δεν έχει καθοριστεί, θα αποκτά πρόσβαση σε όλες τις συνεδριάσεις, θα μπορεί να βλέπει αποκλειστικά πλάνα από το παρασκήνιο, ενώ θα καθιερωθεί και υπηρεσία video on demand, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να επιλέγουν να παρακολουθήσουν παλαιότερες συνεδριάσεις. Παράλληλα, θα προστεθούν κατηγορίες όπως «ρετρό βίντεο», με αξέχαστες συνεδριάσεις του παρελθόντος με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Βασίλη Λεβέντη και άλλους ιστορικούς πολιτικούς, «top5», με τις καλύτερες στιγμές της εβδομάδας, ενώ θα υπάρχουν και video με highlights, όπως για παράδειγμα οι τσακωμοί των βουλευτών και κάποια αστεία σαρδάμ.

Άλλα μέτρα τα οποία επίσης εξετάζονται, είναι η μετακίνηση όλων των συνεδριάσεων στη λεγόμενη «prime time» ζώνη προκειμένου να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τηλεθέαση, η καθιέρωση σχολιαστή, με επικρατέστερο τον Βαγγέλη Ιωάννου και η πρόσκληση κάποιων ομιλητών-έκπληξη ακόμα κι από χώρους εκτός της πολιτικής σκηνής. Στόχος του οικονομικού επιτελείου αποτελεί η προσέλκυση χορηγών και η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων περιμετρικά της αίθουσας της Βουλής.

Μετά τη λήξη των συνεδριάσεων τέλος, θα ακολουθεί ειδική εκπομπή με το λεγόμενο «τρίτο ημίχρονο», κατά τη διάρκεια της οποίας ο Θέμος Αναστασιάδης θα υποδέχεται στο στούντιο τους πρωταγωνιστές της ημέρας και θα σχολιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.