Τζιτζίκια
Clear
24°C
 

Το πρώτο του bitcoin αγόρασε ο Βασίλης Λεβέντης

levedisΤην πρώτη του κίνηση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος χθες πραγματοποίησε αγορά 0,3 bitcoin από τον υπολογιστή του ανιψιού του που ξέρει από τεχνολογία.

Ο κ. Λεβέντης είχε ακούσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια για το φαινόμενο των ψηφιακών νομισμάτων και την ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία τους, όμως δεν είχε δώσει σημασία θεωρώντας τα ακόμα ένα καπρίτσιο της γενιάς του ίντερνετ. Μόλις πρόσφατα αντιλήφθηκε πως πρόκειται για αληθινά νομίσματα, όταν ένα νεαρό μέλος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε ότι το πρόβλημα χρέους της χώρας θα είχε λυθεί αν το υπουργείο Οικονομικών είχε αγοράσει bitcoin το 2015.

Το ενδιαφέρον του προέδρου κεντρίστηκε και αμέσως έψαξε για περισσότερες πληροφορίες. Όποτε ξέκλεβε λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις του στη Βουλή και μελετούσε σχετικά βιβλία και άρθρα σχετικά με την τεχνολογία blockchain, το bitcoin mining και τις ασύμμετρα κρυπτογραφημένες συναλλαγές.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ένα κομπιούτερ μπορεί να εξορύξει μικρά νομίσματα από το διαδίκτυο και στη συνέχεια εγώ μπορώ να τα χρησιμοποιώ όπως τα ευρώ που παίρνω από την τράπεζα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στον υπολογιστή του ανιψιού μου υπάρχουν 400 κέρματα του ενός cent του bitcoin, ενώ προχθές δεν ήταν εκεί. Είναι μαγικό» τόνισε ο Β. Λεβέντης μιλώντας σε δημοσιογράφους, για να συμπληρώσει πως τα κέρματα μάλλον βρίσκονται μέσα στο κουτί του desktop, πίσω από τον ανεμιστήρα.

«Έχω ακόμα αρκετά κενά, όμως μαθαίνω γρήγορα. Για παράδειγμα, τι γίνεται αν χαλάσει ο υπολογιστής; Πρέπει να τον ανοίξω και να πάρω τα bitcoin για να τα μεταφέρω σε κάποιον καινούριο;» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποκάλυψε πως σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής για να αφοσιωθεί στο bitcoin trading και να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα», κάνοντας λόγο για ειλημμένη απόφαση, όμως λίγα λεπτά αργότερα διευκρίνισε πως πιθανότατα δεν θα παραιτηθεί τελικά, τουλάχιστον έως ότου βρει από πού ακριβώς μπαίνουν τα bitcoin μέσα στον υπολογιστή.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.