Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

«Κάλαντα», το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση της οικονομίας

noima Μια καινοτόμος και ταυτόχρονα παραδοσιακή ιδέα έπεσε στο τραπέζι στα πλαίσια της χθεσινής συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές,  η ιδέα αυτή μπορεί να βγάλει την οικονομία της Ελλάδας από την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και παράλληλα να δώσει «ανάσα ζωής» στα χαμηλά οικονομικά στρώματα.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της τρόικας παρουσίασε το «Jingle Plan», ελληνιστί «σχέδιο κάλαντα», το οποίο προτείνει σε όλους τους Έλληνες να πούνε τα κάλαντα προκειμένου να ενισχύσουν τα βαλάντια τους. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση μάλιστα οι εκπρόσωποι της τρόικας ενημερώθηκαν πως ήδη αποτελεί παράδοση να λέγονται τα κάλαντα τρεις φορές κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Θετικές ήταν οι αντιδράσεις του Γιάννη Στουρνάρα στην πολλά υποσχόμενη ιδέα της Τρόικας αφού μετά την συνάντηση δήλωσε: «Γνωρίζω πως πολλοί δεν λαμβάνουν χριστουγεννιάτικα επιδόματα πλέον, αλλά το «σχέδιο κάλαντα» μπορεί να γυρίσει το ταμπλό. Πρέπει ο κόσμος να δραστηριοποιηθεί ώστε να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.» Μάλιστα, οι τροϊκανοί αναλυτές, «έτρεξαν» διάφορα σενάρια σε πρόγραμμα προσομοίωσης και παρήγαγαν ένα χάρτη με τα σημεία στα οποία οι κάτοικοι της κάθε περιοχής πρέπει να λένε τα κάλαντα ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ενδεικτικά, οι κάτοικοι Μοσχάτου, Καλλιθέας, Αλίμου, Νέας Σμύρνης και των γύρω περιοχών θα πηγαίνουν να «τα λένε» στο Παλαιό Φάληρο, ενώ αντίστοιχα οι κάτοικοι Εξαρχείων, Παγκρατίου, Καισαριανής θα συγκεντρώνονται να «τα πούνε» στο Κολωνάκι. Σύντομα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές των Αθηνών αλλά και της επαρχίας.

Ο δήμος Αθηναίων θέλοντας να «αγκαλιάσει» την πρόταση της Τρόικας διοργανώνει ήδη  μαθήματα καλάντων δωρεάν για όλους τους πολίτες. Τα περιπλανώμενα συνεργεία εκμάθησης του δήμου, θα αποτελούνται από δάσκαλους μουσικής αλλά και ταχυδακτυλουργούς/ζογκλέρ σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους στο πως να ψυχαγωγούν παράλληλα το κοινό τους, μιας και κατά κοινή ομολογία τα κάλαντα από μόνα τους θεωρούνται πολύ βαρετά. Τα μαθήματα αυτά θα είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκπρόσωπος του ομίλου Standard & Poor’s μιλώντας «στο Κουλούρι» τόνισε πως ερευνάται πυρετωδώς η αύξηση του rating της Ελλάδας από τότε που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το «σχέδιο κάλαντα», ενώ οι ξένοι επενδυτές βρίσκονται και πάλι στο κατώφλι για την αύξηση των επενδύσεων τους στη χώρα μας. Κλείνοντας, τόνισε πως στους καιρούς που ζούμε πρέπει να σκεφτόμαστε έξω από τα τετριμμένα για να λύνουμε τα προβλήματα του κόσμου μας και ελπίζει ο ελληνικός λαός να ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.