Αφρικανικά πόνι
Clear sky
29°C
 

Βαριές κυρώσεις σε όσους χρησιμοποιούν τη λέξη «καληνότσες» ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Βαριές ποινές και κυρώσεις σε πολίτες και επιχειρήσεις που κάνουν χρήση της λέξης «καληνότσες» προβλέπει πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που κατατίθεται αύριο στη Βουλή με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, προκειμένου να προλάβει να διασώσει ό,τι σώζεται πριν την εορταστική περίοδο.

Για τις επιχειρήσεις που ενσωματώνουν την εν λόγω «έκφραση» στην προωθητική ή εταιρική τους επικοινωνία προβλέπονται πρόστιμα ύψους έως και 50% του ετήσιου τζίρου που φτάνουν μέχρι και το «λουκέτο» σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Αλλά «τσουχτερά» πρόστιμα και κυρώσεις περιμένουν και τους απλούς πολίτες που θα επιλέξουν να «αστειευτούν» με τη συγκεκριμένη λέξη.

Αν γίνουν αντιληπτοί κινδυνεύουν με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, δημόσιο εξευτελισμό με την αναφορά του ονόματος τους στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» στον ΣΚΑΪ καθώς και πρόστιμο που θα υπολογίζεται σύμφωνα με τα παρακάτω:

  • Έστω ότι τον μήνα Μ-1 η ποσότητα ΦΑΚ (φορές αναφοράς καληνότσες) διαμορφώθηκε στις 35 και τον μήνα Μ-2 σε 45, ο συντελεστής α = 1,312 και τα όρια Ll = 10 και Lu = 90. Τότε ο συντελεστής β θα διαμορφωθεί σε β = 1,312 * (45 - 35) = 13,12, ο συντελεστής γ σε γ = 1,312 * (45 / 35) = 1,6868, ο συντελεστής δ σε δ = 1,312 / (45 + 35) = 0.0164 και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε το ωμέγα.
  • Το πάγιο πρόστιμο αναφοράς ορίζεται σε 100 ευρώ το μήνα.
  • Μηχανισμός Διακύμανσης (ΜΔ) = (συντελεστής που αντιστοιχεί στο πρώτο γράμμα του επιθέτου) * (ΦΑΚΜ-1 – Ll ) + Lu
  • Το τελικό πρόστιμο ισούται με 100 + ΜΔ * 100 ευρώ για τον μήνα Μ.

«Πρόκειται για ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει. Τι καληνότσες; Δεν υπάρχει τέτοια λέξη και δεν είναι σίγουρα αστεία. Με κάτι τέτοια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε», τονίζουν για το θέμα ηγετικά στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, που διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με την Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ, που επηρεάζεται άμεσα από τα νέα μέτρα καθώς «τρέχει» διαφημιστική καμπάνια με βασικό σλόγκαν τη λέξη «καληνότσες», όμως οι ιθύνοντες της εταιρείας ήταν πολύ απασχολημένοι προσπαθώντας να υπολογίσουν την τιμή του μηχανισμού διακύμανσης για τον συντελεστή π = 3,14.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.