Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
19°C
 

Χρεωκόπησε ελληνικό στάρταπ που πήρε δάνειο για να αγοράσει τραπέζι πινγκ-πονγκ

pingpong1-1024x768Χρεωκοπία κήρυξε σήμερα το πρωί ελληνικό στάρταπ που δραστηριοποιούνταν στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης για κατοικίδια, μετά από μόλις ένα μήνα επίσημης λειτουργίας. Ο λόγος της χρεωκοπίας σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η αδυναμία αποπληρωμής δανείου το οποίο η νεαρή επιχείρηση είχε πάρει προκειμένου να αγοράσει τραπέζι πινγκ-πονγκ για την έδρα της. Φαίνεται πως η απόφαση για τη συγκεκριμένη αγορά ήταν η και η πρώτη πρωτοβουλία την οποία πήραν οι δύο συνιδρυτές της εταιρείας, απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προτού ακόμα προσλάβουν κάποιον προγραμματιστή ώστε να υλοποιήσει την ιδέα τους.

«Αναλαμβάνω προσωπικά όλη την ευθύνη για το δυσάρεστο τέλος της προσπάθειάς μας», ανέφερε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο 25χρονος Παναγιώτης, συνιδρυτής, CEO και COO της νεοφυούς επιχείρησης. «Καταλαβαίνω τώρα ότι το να αγοράσουμε τραπέζι πινγκ-πονγκ αξίας 800€ ήταν κάπως υπερβολικό. Ίσως έπρεπε να είχαμε εστιάσει περισσότερο στο να γράψουμε το business plan και να αναζητήσουμε χρηματοδότηση», εξήγησε.

Από τη μεριά του ο 24χρονος Κωνσταντίνος, συνιδρυτής και CTO του στάρταπ υπερασπίστηκε την κίνησή τους: «Θέλαμε απλώς να διαμορφώσουμε ένα όμορφο περιβάλλον εργασίας προκειμένου να ενδιαφερθούν καλοί προγραμματιστές να δουλέψουν για εμάς. Στις μέρες μας αν δεν έχεις πινγκ-πονγκ, μπάρμπεκιου και νεροπίστολα δεν αξίζει καν να προσπαθήσεις», τόνισε.

Πλέον οι δύο φίλοι αναζητούν νέες ευκαιρίες: «Θεωρώ πως αν έχεις μέσα σου το μικρόβιο του επιχειρείν δεν πρόκειται να κάτσεις με σταυρωμένα χέρια», τόνισε ο Παναγιώτης. «Κάθε μέρα πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα Starbucks, διαβάζουμε τα κείμενα του Paul Graham και κάνουμε brainstorming για να βρούμε μια καινούργια ιδέα. Προσωπικά θα ήθελα να κάνουμε ένα Uber για ποδήλατα ενώ ο Παναγιώτης ένα Airbnb για ταράτσες. Ίσως προχωρήσουμε και τα δύο», κατέληξε κλείνοντας με νόημα το ένα του μάτι.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.