Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
12°C
 

CEO της Uber αναλαμβάνει από τον Νοέμβριο ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

Στο Σαν Φρανσίσκο πρόκειται να μετακομίσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου (CEO) της πολυεθνικής Uber.

Ο κ. Λυμπερόπουλος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο την αποχώρησή του από την ΠΟΕΙΑΤΑ μετά τη λήξη της θητείας του τον προσεχή Νοέμβριο, μετά από 18 χρόνια στην ηγεσία του κλάδου των οδηγών ταξί. Από τότε βρισκόταν σε αναζήτηση του επόμενου βήματος στην καριέρα του, το οποίο φαίνεται πως βρήκε στο «τιμόνι» του κολοσσού μεταφορικών υπηρεσιών με παρουσία σε 63 χώρες και 785 πόλεις.

Η εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε την επερχόμενη αλλαγή ηγεσίας το πρωί της Πέμπτης, με γράμμα του νυν CEO, Dara Khosrowshahi προς τους μετόχους. Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Khosrowshahi θα υποβιβαστεί σε υφιστάμενο του Θ. Λυμπερόπουλου, εξέλιξη για την οποία ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος καθώς θα έχει την ευκαιρία να μάθει πολλά δίπλα στον πολύπειρο συνδικαλιστή.

«Πρόκειται για ίσως τον πιο άξιο αντίπαλό μας παγκοσμίως, είναι ο μοναδικός που κατάφερε ουσιαστικά μόνος του να μας διώξει έστω προσωρινά από μια χώρα. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο πιστεύουμε πως είναι ο ιδανικός για τη θέση και ο πιο κατάλληλος να μας οδηγήσει με συνέπεια στο μέλλον. Η εμπειρία του στην ηγεσία των ελληνικών ταξί θα μας είναι πολύτιμη, εκεί έχει καταφέρει απίστευτα πράγματα» σχολίασαν στελέχη της δίοικησης της Uber, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 14,2 δισ. δολαρίων για το 2019 και απασχολεί 22.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Ο ίδιος ο Θ. Λυμπερόπουλος δεν ήταν διαθέσιμος για δηλώσεις καθώς για να γιορτάσει τη νέα θέση αποφάσισε να περάσει τη μέρα μέσα στο ταξί του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκίνησε από μια βόλτα στο κέντρο κατά μήκος του Μεγάλου Περιπάτου και μετά κατευθύνθηκε προς Κολωνό, Σεπόλια, Τσαλαβούτα, Περιστέρι, Πετρούπολη και κάτω μέχρι τον Πειραιά, χωρίς να βγει καθόλου στην Εθνική.

Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής είχε κλειστό το κινητό του για να μην τον ενοχλούν οι δημοσιογράφοι του CNN, των Financial Times, του Bloomberg και των άλλων διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων, οι οποίοι τον καλούν όλη μέρα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.