Αφρικανικά πόνι
Clear sky
29°C
 

Στα 90 κιλά θεσπίστηκε το κατώτερο επιτρεπόμενο βάρος για είσοδο σε μπεργκεράδικα

burger-houseΙδιαίτερα ενδιαφέρουσες φαίνονται να είναι οι εξελίξεις που πρόκειται να δρομολογηθούν σύντομα και αφορούν τον χώρο της εστίασης και συγκεκριμένα τα πολύ δημοφιλή τον τελευταίο καιρό μπεργκεράδικα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού», γνωστός υπουργός αποφάσισε προχτές βράδυ να επισκεφθεί ένα τέτοιο κατάστημα για να κάνει το τραπέζι στους στενούς συνεργάτες του. Μόλις, ωστόσο, έφτασε στην είσοδο, έκπληκτος ενημερώθηκε από σερβιτόρους πως δεν υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι και μάλιστα η διάρκεια αναμονής άγγιζε την μιάμιση ώρα, με την πείνα του ωστόσο να αυξάνεται επικίνδυνα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το επόμενο κιόλας πρωί, ο εν λόγω υπουργός επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και φέρεται να τον έχει πιέσει να λάβει μέτρα για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, καταθέτοντας μάλιστα σχετικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό, στο εξής θα υπάρχει κατώτερο επιτρεπόμενο βάρος για την είσοδο σε μπεργκεράδικα, το οποίο θα οριστεί αρχικά στα 90 κιλά. Μάλιστα, ο υπουργός χαρακτήρισε την είσοδο ανθρώπων κάτω από τα κιλά αυτά «προσβολή της κοινής λογικής», μιας και, όπως υποστηρίζει, είναι υποκριτικό κάποιος που καμαρώνει για το καλλίγραμμο σώμα του στα social media να καυχιέται και για το μέγεθος του μπέργκερ με το οποίο κατάφερε να φωτογραφηθεί σε ένα εστιατόριο τέτοιου τύπου.

Με αφορμή το πλήθος των φωτογραφιών που τραβούν οι πελάτες, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται παράγραφος η οποία θα τους υποχρεώνει να αφήνουν τα κινητά τους στην είσοδο κάτι που αναμένεται εκτός από το να περιορίσει τις φωτογραφίες και να μειώσει τη διάρκεια των γευμάτων. Επιπροσθέτως, κατόπιν εισήγησης, θα αποβάλλονται άμεσα από το εστιατόριο όσοι γίνει αντιληπτό ότι χρησιμοποιούν μαχαιροπίρουνα για να φάνε το μπέργκερ τους αλλά και όσοι διαλέγουν σαλάτα για συνοδευτικό.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει αποδεχτεί τις εισηγήσεις του υπουργού του μιας και φήμες λένε ότι έχει ο ίδιος υπάρξει θύμα αναμονής σε εστιατόριο τέτοιου είδους αλλά και πως έτσι αλλιώς βρίσκεται εντός των επιτρεπόμενων ορίων βάρους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.