Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
15°C
 

Υπό αυστηρή φύλαξη οι Franz Ferdinand μέχρι να περάσει ο κίνδυνος νέου παγκοσμίου πολέμου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι είναι «έτοιμος για διαπραγματεύσεις» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν «αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο», παγώνοντας για ακόμη μια φορά τον πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, για συμβολικούς και πρακτικούς λόγους, αποφασίστηκε το σκωτσέζικο μουσικό συγκρότημα Franz Ferdinand να τεθεί υπό αυστηρή φύλαξη, καθώς ενδεχόμενη δολοφονία ή απώλειά τους για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ίσως ξυπνήσει δυσάρεστες αναμνήσεις και συνειρμούς που θα πυροδοτήσουν και πάλι μια παγκόσμια σύρραξη.

«Έναν αιώνα και κάτι μετά, η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία ή σαν φάρσα. Κανείς δεν θέλει να ρισκάρει μια πιθανή αναζωπύρωση τραυματικών στιγμών του παρελθόντος. Οι Franz Ferdinand πρέπει να προστατευθούν και να μείνουν ζωντανοί με κάθε κόστος», σχολίασε στο «Κουλούρι» έγκριτος ιστορικός.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε και με μέλος του σκωτσέζικου συγκροτήματος, το οποίο αρκέστηκε να δηλώσει: «Μπορεί να είμαστε νεκροί μουσικά εδώ και χρόνια, αλλά εκτιμάμε την προσπάθεια του πλανήτη να μείνουμε ζωντανοί κυριολεκτικά. Rock on».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.